Silviu Bănilă
19720 vizualizări 22 apr 2019

Povlsen este al doilea cel mai mare proprietar de terenuri din Marea Britanie şi cel mai mare acţionar la retailerul online Asos, scrie Daily Mail.

Cu câteva zile înainte de atacurile devastatoare, unul dintre copiii lui Povlsen - Alma, Astrid, Agnes şi Alfred - a distribuit fotografii realizate lângă o piscină luxoasă. Nu se ştie exact care dintre copii au murit.Povlsen, în vârstă de 46 de ani şi Anne Storm Pedersen, sunt căsătoriţi de şase ani. Povlsen este cel mai bogat om din Danemarca, după ce tatăl lui i-a predat ştafeta retailerului internaţional de haine Bestseller, pe când Anders avea doar 28 de ani.

Şapte atentate sinucigaşe s-au soldat cu 290 de morţi, în urma unor atacuri coordonate asupra a cinci hoteluri şi biserici din Sri Lanka, în ziua de duminică.

Deocamdată, niciun grup nu a revendicat vărsarea de sânge, dar poliţia srilankeză susţine că serviciile secrete au fost avertizate, cu zece zile înaintea producerii masacrului, de existenţa unui grup musulman extremist necunoscut.

Primele dovezi indică implicarea grupului islamist NTJ (National Thowheed Jamaath), care a avertizat că va pune la cale atentate sinucigaşe. Povlsen are 11 proprietăţi în Scoţia şi un castel, care acoperă suprafeţe uriaşe. El este cel mai mare proprietar privat de terenuri din Marea Britanie.

Povlsen a început să-şi construiască portofoliul imobiliar în urmă cu 12 ani, în toamna lui 2006, după achiziţia unui teren de 7,9 milioane lier sterline în Glenfeshie, Parcul Naţional Cairngorms.

Tatăl lui, Troels, a început să clădească un imperiu al modei, de la un singur magazin, în 1975. Povlsen are 15.000 de angajaţi şi deţine branduri precum Jack & Jones şi  Vero Moda, dincolo de participaţia de 30% la ASOS.

Succesul l-a ajutat să aibă o avere de 5,4 miliarde de dolari. Povlsen şi soţia lui locuiesc în Constantinburg, un fost palat regal situat în apropiere de Aarhus. Miliardarul a cunoscut-o pe Anne pe vremea când lucra în vânzări la Bestseller şi şi-a trimis toţi cei patru copii la şcoli de stat.

Citește și: