Marinela Sarbu
638 vizualizări 19 mai 2019

Raportul lui Robert Mueller legat de investigaţia privind interferenţele Rusiei în alegerile din 2016 arată că Trump „s-a angajat în acţiuni specifice şi prezintă un model de comportament care îndeplineşte pragul de punere sub acuzare", a declarat Amash, care a semnalat că va lua în considerare să candideze împotriva lui Trump la alegerile din 2020.

Raportul lui Mueller „identifică mai multe exemple de conduită care să satisfacă toate elementele de obstrucţie a justiţiei şi, fără îndoială, orice persoană care nu este preşedintele Statelor Unite ar fi acuzată pe baza unor astfel de dovezi", a transmis Amash, pe Twitter.

Trump a spus că raportul lui Mueller a concluzionat că nu există nici o obstrucţie a justiţiei. Raportul lui Mueller nu a făcut nicio constatare oficială cu privire la această chestiune, lăsând problema la Congres.

Amash a scris, de asemenea, că „este clar" că procurorul general William Barr a intenţionat să inducă în eroare publicul cu privire la raportul lui Mueller în concluziile sale şi în mărturia sa din Congres.

În scrisoarea sa către Congres, Barr a declarat că el şi adjunctul său, Rod Rosenstein, au stabilit că nu există suficiente dovezi pentru a stabili că preşedintele a comis infracţiunea de obstrucţionare a justiţiei sau că a acţionat ilegal pentru a împiedica ancheta lui Mueller.

Citește și: