Bianca Pavaluca
553 vizualizări 12 apr 2019

Miroslav Marcek şi alte trei persoane, aflate în custodia poliţiei, au fost acuzaţi de uciderea celor doi. Asasinarea jurnalistului Jan Kuciak a atras atenţia comunităţii internaţionale şi a dus la schimbări politice majore în Slovacia.

Procurorii slovaci l-au acuzat pe omul de afaceri slovac Marian Kocner de plănuirea şi ordonarea uciderii lui Jan Kuciak şi a logodnicei acestuia.

La 25 februarie 2018, Jan Kuciak, în vârstă de 27 de ani, şi prietena lui, Martina Kusnirova, au fost descoperiţi morţi în locuinţa lor din oraşul Velka Maca, după ce poliţia a fost alertată de o rudă a victimelor. Jurnalistul a fost împuşcat în piept, iar femeia a fost împuşcată în cap.

Înainte de a murit, acesta era pe punctul de a publica o investigaţie care arăta legături între mafia italiană şi politicieni corupţi din Slovacia. Mai exact, ar fi vorba despre plăţi frauduloase cu fonduri europene, în cadrul unui sistem pus la punct de către cetăţeni slovaci şi italieni care au legături cu gruparea de crimă organizată "Ndrangheta".

 

Citește și: