Marinela Sarbu
1549 vizualizări 17 apr 2019

Alan Garcia Perez a murit miercuri dimineaţă la vârsta de 69 de ani la spitalul Casimiro Ulloa, după ce s-a împuşcat în cap în interiorul locuinţei sale din Lima, apoi a fost transportat la spital unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale de urgenţă.

Justiţia peruană a dispus marţi arestarea preventivă a lui Garcia pentru zece zile, fostul preşedinte fiind anchetat într-un caz de corupţie în care a fost implicată compania braziliană Odebrecht şi 10 ţări din America Latină.

Echipajele de poliţie au ajuns la locuinţa lui Garcia Perez pentru a-l aresta, şi deşi iniţial s-a crezut că era vorba despre o percheziţie, după câteva minute, din curtea locuinţei a fost văzută ieşind o camionetă.

Ministrul Sănătăţii, Zulema Tomas, declarase anterior că starea de sănătate a fostului preşedinte Alan Garcia ”este foarte gravă” şi că situaţia sa este ”critică”, după ce s-a împuşcat în locuinţa sa din Lima.

Reprezentanţii spitalului Casimiro Ulloa au anunţat că Garcia a fost intervenit de către neurochirurgi şi a fost supus de trei ori la manevre de resuscitare.

RSS Data [rss_data]

 

Citește și: