Gandul.info
Silviu Bănilă
949 vizualizări 20 oct 2015

Contul privat al lui John Brennan, directorul CIA, găzduia documente secrete - precum unul de 47 de pagini, legat de securitatea statului - şi acesta a aflat recent că un hacker i-a accesat e-mailul.

Hackerul adolescent a declarat, pentru The Post, că în contul lui Brennan se mai află documente non-guvernamentale, care conţin numerele de securitate socială (corespondentul CNP în România) ale multor oficiali guvernamentali. Un alt document furat de hacker se referă la „tehnicile de interogare dure” folosite de americani în cazul suspecţilor de terorism.

FBI şi alte agenţii federale investighează acum afirmaţiile hackerului, în cazul căruia ar putea fi luate măsuri drastice.

Hackerul a spus că nu este musulman şi urmează cursurile unui liceu din SUA, dar este motivat de opoziţia faţă de politica internaţională practicată de guvernul american şi susţinerea faţă de Palestina.

Tânărul nu a vrut să-şi dezvăluie numele sau să spună unde locuieşte, dar a promis că va furniza informaţii din e-mail-ul lui John Brennan.

Potrivit hackerului, documentele sensibile ale CIA au fost stocate ca ataşamente în 40 de e-mail-uri ale lui Brennan.

Hackerul ar fi folosit o tactică denumită „inginerie socială” pentru a-i păcăli pe angajaţii Verizon să-i furnizeze informaţiile personale ale şefului CIA. Ulterior, hackerul afirmă că a convins compania AOL să reseteze parola contului lui Brennan.

Contul şefului CIA a fost dezactivat vineri. Acelaşi hacker susţine că l-a sunat pe unul dintre cei mai buni spioni din SUA, în luna august, pentru a-i „recita” numărul Social Security al lui John Brennan.

„A aşteptat puţin şi apoi mi-a închis”, a spus hackerul. La rândul său, CIA-ul a făcut următoarea declaraţie: „Ne-au fost aduse la cunoştinţă aceste informaţii şi le-am înaintat autorităţilor competente”. 

Citește și: