Adriana Stanca
145 vizualizări 29 mai 2013

Un fost bodyguard al lui Osama Bin Laden a făcut recent o serie de declaraţii ce contrazic toate informaţiile date publicităţii de guvernul american cu privire la moartea liderului Al Qaida, relatează Daily Mail.

Potrivit lui Nabeel Naeem Abdul Fattah, Bin Laden nu ar fi fost omorât de comandoul american al Navy Seals, ci s-ar fi sinucis detonând o centură cu explozibil pe care o purta în momentul în care trupele au pătruns în complexul rezidenţial din Abbottabad, Pakistan, pe 2 mai 2011.

„Trupul lui Bin Laden a fost sfârtecat în bucăţi, precum al celor care comit atacuri sinucigaşe, pentru a nu le lăsă autorităţilor americane niciun indiciu care să contribuie la identificarea lui”, a declarat Abdul Fattah într-un interviu acordat Gulf News.

De asemenea, acesta a adăugat că fostul lider al grupării teroriste purta centura respectivă de 10 ani, preferând să fie pregătit să se arunce în aer, decât să fie capturat de americani.

În plus, bodyguardul a contrazis declaraţia preşedintelui SUA Barack Obama, care a arătat că trupul neînsufleţit al lui Osama Bin Laden ar fi fost aruncat în mare. Abdul Fattah a arătat că liderul de la Casa Albă a minţit atunci când a vorbit în faţa publicului despre operaţiunea secretă „Geronimo”.

Preşedintele american Barack Obama a confirmat moartea fostului lider terorist pe 2 mai 2011, în cadrul unui discurs public. Acesta a precizat atunci că Bin Laden a fost împuşcat în cap şi în piept de soldaţii american. Identificarea cadavrului s-a făcut prin test genetic în Afganistan, după care trupul ar fi fost aruncat într-un loc neprecizat din Marea Arabiei, a arătat Obama.

Citește și: