Ion Gaidau - Mediafax
431 vizualizări 27 aug 2012

O persoană a murit din cauza unei contaminări cu antrax, iar alte zece persoane suspectate că sunt atinse de această boală au fost spitalizate în Siberia, au anunţat luni autorităţile ruse, relatează AFP.

Un locuitor din satul Drujba, în raionul Ţelinâi (Siberia Occidentală), a decedat la 25 august la Spitalul Central din Biisk, a anunţat Comitetul rus de anchetă într-un comunicat.

"În total, zece persoane se află internate la Secţiade de îngrijiri pentru boli infecţioase din cadrul spitalului de la Biisk, iar două cazuri de boala cărbunelui au fost confirmate", a anunţat filiala locală a Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă într-un comunicat.

Un om de afaceri, Aleksei Levin, în vârstă de 38 de ani, a murit sâmbătă, el contaminându-se după ce a tranşat carne provenind de la o vacă aparent atinsă de bacilul de carbon, la Drujba, un sătuc de aproximativ 740 de locuitori, potrivit postului rus de televiziune Vesti.

Soţia omului de afaceri şi fiul lor, în vârstă de 11 ani, figurează printre persoanele spitalizate, suspectate că au contractat boala, potrivit Vesti.

Aproximativ 10 vaci au murit, în ultima perioadă, la Drujba, potrivit unor locuitori din această localitate.

O carantină a fost instituită în regiune, cu scopul "reducerii riscurilor propagării acestei bolii", a anunţat filiala locală a Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă.

În plus, a fost deschisă o anchetă penală pentru "încălcarea normelor sanitare şi epidemiologice, care a antrenat moartea unei persoane prin imprudenţă", a anunţat Comitetului rus de anchetă.

 

 

Citește și: