Bianca Pavaluca
134 vizualizări 18 iun 2018

Incidentul a avut loc la ora 4.00 (5.00, ora României) în apropierea zonei de camping a festivalului din oraşul Landgraaf. Bărbatul care a murit avea 35 de ani şi era voluntar în echipa de organizare a festivalului.

Atât poliţia din Germania cât şi cea din Belgia au luat parte la operaţiunea amplă de căutare a şoferului dubei implicate în accident. După câteva ore de căutări, aceştia au găsit duba abandonată în apropierea zonei de festival şi au arestat suspectul, care s-a predat după câteva ore, în Amsterdam.

Şoferul în vârstă de 34 de ani este în custodia poliţiştilor. Momentan nu se cunosc mai multe detalii, deoarece investigaţia este încă în desfăşurare, conform The New York Times. De asemenea, nu se ştie momentan nici dacă ce s-a întâmplat a fost un accident, sau dacă incidentul a fost unul intenţionat şi premeditat.

Festivalul Pinkpop este faimos în Olanda şi în Europa şi a adunat anul acesta, timp de trei zile, zeci de mii de persoane. Evenimentul s-a terminat duminică noapte, după concertul lui Bruno Mars.

Organizatorii şi-au manifestat surprinderea şi regretul faţă de cele întâmplate: „Echipa de organizare a Pinkpop este profund şocată de ceea ce s-a întâmplat şi este alături de victime şi familiile acestora”, au declarat aceştia într-o postare pe Facebook. Este primul incident de acest gen în istoria de 49 de ani a festivalului, a declarat pentru BBC organizatorul şef, Jan Smeets.

Citește și: