Gandul.info
Marian Avram
219 vizualizări 14 dec 2017

”Ţinând cont de recentul test balistic al Coreei de Nord, în mod clar nu a venit momentul pentru a iniţia un dialog”, a declarat un oficial al Casei Albe pentru Reuters.

Declaraţia reprezentantului Casei Albe vine la o zi după ce Tillerson susţinuse că că Washingtonul este pregătit să poarte discuţii cu Coreea de Nord fără condiţii prealabile.

”Suntem pregătiţi să discutăm, dacă şi ei sunt pregătiţi să facă asta. Suntem pregătiţi să avem o primă întâlnire fără alte precondiţii. Haideţi să ne întâlnim şi să ne aşezăm la masă, faţă în faţă”, a declarat Tillerson.

Tensiunile între Statele Unite şi Coreea de Nord s-au amplificat după o serie de teste balistice şi nucleare nord-coreene şi a unor exerciţii militare efectuate de SUA, Coreea de Sud şi Japonia.

Atât regimul Kim Jong-Un, cât şi preşedintele SUA, Donald Trump, s-au ameninţat reciproc cu distrugerea. "În Coreea de Nord există un regim depravat, o bandă de criminali. Dacă acest om al rachetelor, Kim Jong-Un, se va angaja în misiunea sinucigaşă de a ameninţa SUA, vom distruge total Coreea de Nord", a afirmat Donald Trump în discursul rostit la Adunarea Generală ONU.

Citește și: