Ion Gaidau - Mediafax
131 vizualizări 30 aug 2012

Un ofiţer din cadrul serviciilor speciale ruse a fost condamnat joi la patru ani şi jumătate de închisoare, cu un regim sever, pentru răpirea în aprilie 2011 a fiului cel mai mic al patronului firmei de programe antivirus Kaspersky Lab, a anunţat agenţia de presă RIA Novosti, relatează AFP.

Un tribunal militar "l-a găsit pe căpitanul Aleksei Ustimciuk vinovat de organizarea răpirii fiului lui Evgheni Kaspesky", a anunţat agenţia.

Ivan Kaspersky, în vârstă de 20 de ani, a fost răpit pe 19 aprilie 2011. Răpitorii au cerut o răscumpărare în valoare de 3 milioane de euro. Tânărul a fost eliberat pe 24 aprilie 2011, în urma unei operaţiuni a poliţiei în regiunea Moscovei.

Evgheni Kaspersky, în vârstă de 45 de ani, a devenit cunoscut la nivel internaţional prin intermediul companiei pe care a fondat-o împreună cu fosta soţie Natalia, în 1997. În prezent, Kaspersky Lab se situează pe locul patru, la nivel mondial, în clasamentul programelor antivirus pentru calculatoare personale.

Cu puţin timp înainte de răpirea fiului său, în aprilie 2011, omul de afaceri ocupa poziţia 125 în clasamentul celor mai bogate persoane din Rusia, realizat de revista Forbes, cu o avere evaluată la aproximativ 800 milioane de dolari (aproximativ 550 milioane de euro).

 

Citește și: