Mircea Olteanu
3653 vizualizări 24 apr 2019

Ali Sadjady, un politician britanic care candida la alegerile europarlamentare, a fost forţat să demisioneze după ce a afirmat că este tentat să susţină procesul Brexit dacă acest lucru ar opri venirea hoţilor de buzunare români în Marea Britanie, informează site-ul cotidianului The Independent.

Sadjady, fost membru al Partidului Conservator, candida la europarlamentare din partea noii formaţiuni centriste Change UK,  informează site-ul cotidianului The Independent.

„Când aud că 70% din hoţii de buzunare prinşi la metroul din Londra sunt români mă cam face să vreau Brexit", afirma Sadjady, într-un mesaj pe Twitter postat în noiembrie 2017.

Pe lângă afirmaţiile privind cetăţenii români, politicianul a sugerat într-o serie de mesaje pe Twitter că cei care militează pentru un nou referendum pe tema Brexit "nu cred în democraţie".

Marţi seară, un purtător de cuvânt al formaţiunii Change UK a declarat că, în urma discuţiilor, Ali Sadjady a reflectat în legătură cu mesajul inadecvat postat pe Twitter în 2017 şi a fost de acord să se retragă de pe lista de potenţiali candidaţi la europarlamentare.

Sadjady a demisionat în marţi din Partidul Conservator, motivând că a luat această decizie din cauza modului în care partidul a gestionat procesul Brexit şi a suspiciunilor de islamofobie.

Ali Sadjady a intrat în atenţia presei britanice din cauza mai multor scandaluri. Recent, membrul formaţiunii Change UK a declarat despre  primarul Londrei Sadiq Khan că este o „glumă de om”, după ce a susţinut organizarea unui nou referendum privind Brexit. 

Politicianul, care a şters mesajele controversate, şi-a cerut scuze, adăugând că va continua să susţină partidul Change UK, apreciind "pozitivitatea" formaţiunii.

„Îmi cer scuze dacă am jignit pe cineva cu mesajele anterioare de pe Twitter, orice ma cunoaşte ştie că nu mă reprezintă, şi în fiecare zi încerc să fiu cea mai bună versiune a mea", afirmă Sadjady, într-un comunicat.

Citește și: