Oana Ghita - Mediafax
2913 vizualizări 15 aug 2013

Prezentatorul TV Anton Krasovski a mărturisit în direct la televiziunea rusă KontrTV - despre care se ştie că ar fi sprijinită de administraţia de la Kremlin - că este gay şi, la foarte puţin timp după ce a făcut această mărturisire, a fost concediat, potrivit dailymail.co.uk.

"Sunt homosexual şi sunt acelaşi om ca şi dumneavoastră, dragii mei telespectatori, la fel ca domnul Putin şi premierul Medvedev şi deputaţii din Duma noastră", a spus acesta.

Jurnalistul a declarat pentru CNN că a fost concediat în aceeaşi noapte în care a făcut această mărturisire. Înregistrările acestui moment au fost şterse atât de pe serverul televiziunii online, cât şi de pe platforma YouTube.

Krasovski, în vârstă de 37 de ani, a fost redactor-şef al televiziunii, al cărei proprietar este un apropiat al administraţiei de la Kremlin.

"Am făcut mulţi bani în televiziune şi am înţeles că voi pierde tot", a declarat acesta pentru publicaţia britanică The Independent. "Dar am înţeles că nu am de ales, nu pot face altceva. Nu am făcut asta pentru like-uri pe pagina mea de Facebook. Am făcut-o să mă fac auzit la Kremlin. Au auzit şi au fost surprinşi", a adăugat el.

Mărturisirea vine în contextul în care în Rusia au fost promulgate, recent, legi aspre împotriva homosexualilor. Pe de altă parte, oficialii ruşi spun că această măsură nu interzice relaţiile homosexuale, ci descurajează discutarea acestui subiect cu minorii.

Citește și: