UPDATE MARŢI 08:50 Carmen Iclodean, mama clujeanului care a fost rănit în atacul armat din Las Vegas, a anunţat prin intermediul site-ului de socializare, Facebook, că în urma unei operaţii medicale, starea acestuia este stabilă şi mulţumeşte tuturor pentru susţinerea oferită. Aceasta a scris că ”glonţul (ce l-a lovit pe Luca, not.red.) a trecut prin ambii plămâni şi a zgâriat una dintre vertebre. Chirurgul a îndepărtat două treimi din plămânul drept al acestuia, el este conectat la aparatul de respirat, dar este în viaţă, iar în timp se aşteaptă recuperarea sa”.

Carmen Iclodean le mulţumeşte tuturor penru rugăciunile pe care le-au făcut pentru Luca, adăugând că accestea ”au funcţionat ca întotdeauna”. Potrivit informaţiilor transmise de mama sa, ar putea fi nevoie ca Luca Iclodean să rămână conectat la aparatul de respirat pentru încă o zi. Aceasta a menţionat de asemenea că susţinerea de care Luca a avut parte a însemnat foarte mult pentru acesta.

Un tânăr din Cluj-Napoca, Luca Iclodean, a fost rănit, luni, în atacul armat din Las Vegas, mama sa postând pe o reţea de socializare un apel pentru prieteni de a se ruga pentru fiul său, aflat în operaţie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Carmen Iclodean, mama lui Luca, a postat, luni, pe o reţea de socializare un mesaj în limba engleză în care arată că fiul ei trece prin momente critice şi arată o fotografie a acestuia din spital.

„Nu postez chestiuni personale dar acum am cu adevărat nevoie de ajutor. Vă rog să vă rugaţi pentru fiul meu Luca, împuşcat în timpul atacului din Las Vegas. Chiar acum se află în operaţie în condiţii critice şi el ar aprecia rugăciunile voastre”, a scris Carmen Iclodean, care lucrează la un casino în Las Vegas.

 

Şi alţi români au asitat la tragedia îngrozitoare din Las Vegas. "Oameni care ţipau, alergau disperaţi, nu ştiau ce se întâmplă. Am văzut oameni care veneau pe străzi foarte panicaţi, am încercat să interacţionez cu doi americani care mi-au spus să nu mergem în acea direcţie, încercaţi să staţi în camerele voastre, e cel mai bine pentru voi. După 20 de minute, tot oraşul era împânzit de poliţie, au început să vină trupe al FBI, am fost destul de panicaţi", a povestit, la Digi24, Răzvan, un student român aflat în SUA, în programul "Work&Travel". 

Cel puţin 50 de oameni au murit, iar alţi peste 400 au fost răniţi în urma unui atac armat ce a avut loc, luni, la un hotel unde avea loc un festival de muzică din Las Vegas, reprezentând cel mai grav atac armat ce a avut loc pe teritoriul Statelor Unite, informează Reuters.

Aproximativ 22.000 de oameni participau la un festival de muzică country, aceştia fiind atacaţi de un individ care a deschis focul asupra mulţimii. În momentul atacului, atacatorul se afla la geamul unui hotel aflat în apropierea concertului.

Poliţia Metropolitană din Las Vegas a anunţat că 406 persoane au fost transportate la spital, având nevoie de îngrijiri medicale.

Joseph Lombardo, şerif al poliţiei din Las Vegas, a confirmat identitatea suspectului ce a deschis focul la un festival de muzică din Las Vegas, informează The Guardian.

Suspectul ce a fost împuşcat de poliţie este Stephen Paddock. Înainte ca identitatea acestuia să fie dezvăluită de poliţie, presa a vehiculat că atacatorul ar fi fost un bărbat pe nume Geary Danley.

Potrivit poliţiei, Paddock ar fi acţionat singur şi se presupune că nu ar fi avut niciun fel de legături cu vreo grupare militantă.

Autorităţile au transmis că se află în căutarea unei femei numite Marilou Danley. Poliţia nu a transmis însă detalii în privinţa eventualei suspiciuni că aceasta ar fi implicată în atac, dar femeia a fost descrisă ca fiind „un asociat” al atacatorului.

Citește și: