Florin Badescu - Mediafax
1547 vizualizări 14 nov 2012

Un site rusesc propune un cupon de reduceri de 50% pentru credincioşii care vor să se spele de păcate înainte de Apocalipsă, însă cuponul, oferit de Biserica Catolică din Assisi, din  Italia, nu a avut succesul scontat, informează gentside.com.

Site-ul rusesc Kupoklub.ru propune un cupon de reducere de 50% acelor persoane care vor să li se ierte păcatele înainte de Apocalipsă, despre care se spune că ar avea loc pe 21 decembrie 2012. O biserică catolică italiană se află la originea acestei iniţiative. Preţul pentru iertarea păcatelor este de 500 de ruble (puţin peste 12 euro), afirmă site-ul Oddity Central. Astfel, cu această sumă, credincioşii îşi asigură un loc în rai. Propunerea bisericii italiene pare însă destul de ciudată, ţinând cont de faptul că cei mai mulţi dintre credincioşii ruşi sunt ortodocşi.

"Potrivit predicţiilor, lumea noastră se va sfârşi. Dar acesta nu este un motiv pentru a ne întrista. Biserica Catolică Assisi, din regiunea italiană Ombria, provincia Perugia, aflată la sud de muntele Subasio, organizează iertarea păcatelor. În aceste vremuri tulburi, acesta este un cadou picat din cer - o incredibilă reducere de 50% pentru a vă mântui", se afirmă în comunicatul postat pe site-ul rusesc.

Pentru a obţine mântuirea de păcate, persoanele doritoare trebuie să cumpere cuponul. Un număr unic le este astfel furnizat. Credincioşii trebuie apoi să trimită acel număr unic la o adresă de e-mail, trecută pe site, pentru a-şi valida accesul în rai. Pe acelaşi site se afirmă că, oricât de numeroase ar fi păcatele unei persoane, un singur cupon va fi suficient. Totuşi, credincioşii au posibilitatea de a-şi procura mai multe cupoane, pentru a se asigura că şi-au "rezervat" locul în rai.

Se pare însă că succesul comercial al acestei iniţiative nu este cel scontat, întrucât doar 100 de persoane au decis să îşi cumpere acel cupon, în condiţiile în care Biserica catolică italiană spera să vândă câteva milioane.

Citește și: