Mihai Draghici - Mediafax
2547 vizualizări 1 mai 2017

Autorităţile germane au confirmat producerea accidentului, precizând că pasagerii trenului au fost evacuaţi.

Deocamdată, nu au fost semnalate victime.

Potrivit cotidianului Morgen Post, ultimele trei vagoane ale unui tren care circla pe ruta Düsseldorf - Berlin au deraiat la intrarea în Gara centrală din Dortmund. Gara a fost închisă din cauza producerii incidentului feroviar.

Poliţia germană analizează toate ipotezele în cazul incidentului feroviar produs în Gara centrală din Dortmund, existând suspiciuni că participanţi la mitingul de 1 Mai ar fi plasat obiecte metalice pe calea ferată, relatează revista Bild.

"Cauzele deraierii nu sunt cunoscute în acest moment. Nu ştim dacă au fost plasate obiecte pe calea ferată, dacă a existat vreo influenţă a protestatarilor. Analizăm toate posibilităţile", a transmis Poliţia regională.

În Germania au avut loc luni o serie de marşuri cu ocazia zilei de 1 Mai. În Dortmund, sute de protestatari au pătruns neautorizat pe calea ferată, în zona Gării centrale, fiind evacuaţi de forţele de ordine înaintea deraierii trenului.

Potrivit informaţiilor disponibile în momentul difuzării acestei ştiri, nicio persoană nu a fost rănită în incidentul feroviar.

Citește și: