Silviu Bănilă
4200 vizualizări 25 oct 2014

Saltul-record al lui Alan Eustace a făcut parte dintr-un proiect de explorare a stratosferei.

Potrivit unui comunicat remis de Paragon Space Development Corporation, Alan Eustace a finalizat misiunea de patru ore deasupra oraşului Roswell din New Mexico folosind un costum spaţial special şi un modul cu balon, care l-a transportat la altitudinea de 41.420 metri.

Eustace a depăşit recordul fabulos stabilit de Felix Baumgartner în 2012, când temerarul a sărit de la altitudinea de 38.969 metri. Căderea liberă în atmosferă a lui Eustace a durat 4 minute şi jumătate şi paraşuta s-a declanşat la altitudinea de 5.400 de metri.

El a atins o viteză maximă  de 1.322 de km/h.

Alan Eustace a ajuns în siguranţă pe Pământ, unde echipa din spatele proiectului şi alţi invitaţi au salutat reuşita sa. New York Times scrie că Eustace a fost lansat dintr-un modul special, cu ajutorul unei mici încărcături explozive. Directorul de la Google a fost propulsat cu o viteza supersonică şi cei de la sol au auzit zgomotul detonării. Pentru suma de 75.000 de dolari, cei cu dare de mână pot experimenta aceeaşi senzaţie într-o capsulă spaţială de lux, dotată cu bar, lavoar şi acces la internet, informează aljazeera.com.

Citește și: