Bianca Pavaluca
343 vizualizări 13 mar 2019

„Vor fi trimise în Europa. Vom decide ţara în această seară şi le vom trimite mâine sau poimâine”, a declarat Asrat Begashaw, purtătorul de cuvânt, relatează Reuters.

Purtătorul de cuvânt a transmis că pilotul aeronavei a anunţat că există probleme tehnice şi a cerut permisiunea de întoarcere pe aeroportul din Addis Ababa.

„Pilotul a raportat probleme de control şi a cerut să se întoarcă. De fapt, i-a fost permis să se întoarcă pe aeroport”, a declarat Begashaw.

Toate cele 157 de persoane aflate la bordul aeronavei Ethiopian Airlines, care se îndrepta spre Nairobi, au murit. Avionul, aflat pe rută spre capitala Kenyei, a pierdut contactul la ora 08:44 dimineaţa, la doar şase minute după ce a decolat din Addis Ababa.

Autorităţile din Etiopia au decis să trimită cutiile negre într-o altă ţară pentru a fi analizate, deoarece nu dispun de tehnologia necesară pentru a investiga situaţia.

Cutiile negre au fost recuperate luni de la locul prăbuşirii aeronavei, la aproximativ 60 de kilometri de capitala Addis Ababa. Momentan nu există informaţii despre ţara unde vor fi trimise cutiile, acest lucru urmând să fie decis de echipa care investighează prăbuşirea.

Foto: Hepta

Citește și: