Teodora Marinescu
238 vizualizări 24 apr 2019

"Credem că unul dintre terorişti a studiat în Marea Britanie şi apoi în Australia, înainte de a se întoarce să se stabilească în Sri Lanka", a declarat Ruwan Wijewardene.

Wijewardene a confirmat că multe dintre persoanele implicate au avut conexiuni internaţionale, locuind sau studiind în străinătate.

"În grupul acesta de sinucigaşi există mulţi care au studii şi provin din clase sociale medii sau superioare, aşa că familiile lor dispun de stabilitate financiară. Unii dintre ei au studiat în ţări din afară", a adăugat acesta.

Miercuri, bilanţul atentatelor de duminică a ajuns la 359 de morţi, inclusiv 39 de persoane de alte naţionalitate şi 500 de răniţi.

Wijewardene a declarat că ancheta continuă, iar autorităţile se aşteaptă să reţină mai multe persoane în următoarele zile.

Reţeaua extrremistă Stat Islamic a revendicat atacurile teroriste din Sri Lanka, ce au vizat mai multe biserici şi hoteluri. Atentatul a fost revendicat printr-un anunţ postat pe site-ul agenţiei AMAQ, afiliată reţelei Stat Islamic.

Citește și: