Ana Obretin
Mediafax
168 vizualizări 14 mai 2019

Peste jumătate din echipă este formată din angajate şi soţii şi fiice ale unor angajaţi ai Vaticanului.

"Papa Francisc le-a oferit un impuls considerabil femeilor de la Vatican, iniţiativa fiind o prelungire a acestor eforturi", a declarat Danilo Zennaro, reprezentant al Sport in Vaticano, o asociaţie care organizează activităţi dedicate acestui sport la Vatican, pentru The Guardian.

"De 48 de ani avem o echipă masculină şi este corect să le oferim posibilitatea femeilor care lucrează la Vatican să practice acest sport", a mai spus acesta.

Majoritatea jucătoarelor sunt amatoare, dar trei dintre acestea au jucat fotbal la nivel înalt, inclusiv căpitanul şi atacantul Eugene Tcheugoue, din Camerun.

Managerul echipei este Susan Volpini, secretarul Women in the Vatican Association.

Jucătoarele se antrenează înainte de meciul cu echipa feminină AS Roma, care va fi urmat de o partidă internaţională la Viena, în iunie, printr-un turneu organizat de spitalul de pediatrie al Vaticanului, Bambino Gesù.

Vaticanul şi-a lansat şi o echipă de atletism în ianuarie, care are drept scop să concureze la Jocurile Olimpice. În echipă s-au înscris membri din Gărzile Elveţiene, care asigură paza la Vatican, preoţi, călugăriţe şi farmacişti.

Foto: 123RF

 

Citește și: