Vladimir Putin, preşedintele Rusiei, a câştigat anul trecut 5,7 milioane de ruble, adică aproximativ 140.000 de euro. Venitul este aproape la fel ca şi cel al premierului Dmitri Medvedev, însă mult mai mic decât ce a câştigat purtătorul său de cuvânt, relatează AFP.

Demnitarul din Rusia care a câştigat cei mai mulţi bani anul trecut este vicepremierul Igor Şuvalov, unul dintre cei mai bogaţi oficiali ruşi. El se ocupă de probleme economice în guvernul rus. Şuvalov a declarat un venit al familiei sale de 448,4 milioane de ruble, adică aproximativ 11,1 milioane de euro. Soţia lui a câştigat aproape jumătate din sumă, conform datelor publicate de Kremlin.

Premierul Dmitri Medvedev a declarat un venit de 5,8 milioane de ruble, fără ca soţia sa să contribuie cu ceva la el. Purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, a câştigat împreună cu soţia lui, 11,1 milioane de ruble în 2012, adică aproape dublu faţă de superiorul său, preşedintele Putin.

Declaraţiile de avere pentru funcţionarii publici au fost introduse în Rusia abia din 2012, după ce averea vicepremierului Igor Şuvalov a creat vâlvă. Acesta a declarat că nicio afacere de-a sa nu încalcă legea.

Totodată, un purtător de cuvânt al lui Şuvalov a declarat că acesta a început să îşi mute conturile şi depozitele din străinătate înapoi în Rusia, în contextul în care urmează să intre în vigoare o lege care interzice demnitarilor să mai aibă conturi în străinătate.

Citește și: