Olimpia Nicolae
1235 vizualizări 20 mar 2017

Vorbind în cadrul unei lansări a ultimelor volume ale unei publicaţii intitulate ”Drepturile minorităţilor, reprezentarea grupurilor de interese, autonomie”, Semjen a afirmat că autonomia este atât un scop, cât şi o viziune pentru viitorul etnicilor ungari.

El a adăugat că etnicii maghiari care trăiesc dincolo de frontieră nu trebuie să-şi abandoneze niciodată solicitările pentru autonomie.

Abilitatea minorităţilor ungare de a impune interesele lor depinde de succesul partidelor politice ale etnicilor maghiari, a spus Semjen.

El a susţinut că intereselor maghiarilor ar putea fi apărate în străinătate dacă partidele ungare sunt reprezentate în Parlamentul statului în cauză, la nivel guvernamental local sau preiau funcţii în cadrul Guvernului.

Ungaria este de părere că reprezentarea etnicilor maghiari ar trebui să fie pe cât de omogenă posibil. Dacă există unitate, există şi succes, a spus Semjen.

Aceasta este în mod deosebit important în alegerile parlamentare. Etnici maghiari nu şi-ar putea permite să aibă partide ce nu au aşteptări realiste de a câştiga scaune în Parlament în cadrul alegerilor.

Semjen a adăugat că pe lângă reprezentarea intereselor în comunitatea maghiară locală, partidele etnice ungare au de asemenea responsabilitatea de a avea un mesaj clar şi acceptabil pentru majoritatea naţiunii. Acesta a menţionat că Alianţa maghiarilor din Vojvodina Hungarians, din Serbia, este un exemplu al etnicilor ungari ce îndeplinesc această condiţie.

Citește și: