Mihai SCHIAU
999 vizualizări 29 iul 2011

Ceea ce a început ca o petrecere de stradă anunţată pe Twitter s-a transformat într-o revoltă cu maşini de poliţie, acte de vandalism, arestări şi violenţă, scrie Huffington Post.

Totul s-a întâmplat în Hollywood, unde un DJ pe nume Kaskade a lansat o invitaţie pe Twitter: "Haideţi să vedem dacă magia reţelelor sociale va funcţiona astăzi".

"Magia" a funcţionat, pentru că atât de multă lume s-a strâns la locul de întâlnire, un cinematograf, încât poliţia din Los Angeles a fost nevoită să intervină în forţă.

Când mulţimea a început să arunce sticle de bere în autorităţi, forţele de ordine au replicat cu arme nonletale.

Curând, trei dintre participanţi au fost arestaţi, dar doi au fost eliberaţi la scurt timp. Imediat, au început să apară mesaje pe Twitter, de genul: "Pentru binele comunităţii, nu veniţi în această seară Supperclub!".

Dacă la început DJ Kaskade încerca să-şi încurajeze spectatorii să lupte cu poliţia, s-a mai temperat când a văzut că lucrurile degenerează: "Petrecerea s-a încheiat oficial. Toată lumea trebuie să plece acasă. Fiţi respectuoşi şi liniştiţi-vă".

Tot pe Twitter, regia de transport în comun a anunţat că metrourile şi autobuzele care trec prin faţa cinematografului au fost deviate.

Citește și: