Alina Matis
1891 vizualizări 31 mai 2012

Deţinuţii de la Guantanamo Bay au fost torturaţi cu muzica din serialul Sesame Street, pe care au fost obligaţi să o asculte la căşti ore sau zile întregi, cu volumul dat la nivel maxim, se susţine într-un documentar al postului Al Jazeera, citat de Huffington Post.

Christopher Cerf, compozitorul muzicii din îndrăgitul serial educaţional american, s-a declarat uluit de întrebuinţarea pe care a ajuns să o aibă muzica sa.

"Prima mea reacţie a fost că aşa ceva nu poate fi adevărat. Sigur că nu mi-a prea surâs ideea că ajutam la cedarea nervoasă a prizonierilor. A fost şi mai rău când am aflat, mai târziu, că muzica mea era folosită la Guantanamo pentru interogratorii îndelungate şi tortură", a declarat Cerf, pentru Al Jazeera.

Aceasta nu este singura dată în care apar informaţii că muzica din Sesame Street ar fi folosită de americani pentru tortură. Prizonierii de război din Irak care refuzau să coopereze în timpul interogatoriilor erau puşi şi ei să asculte aceeaşi muzică, potrivit unor informaţii obţinute de Amnesty International în 2003.

Totodată, şi muzica rock a fost folosită în astfel de scopuri, cele mai utilizate fiind "Enter Sandman" a trupei Metallica sau hiturile AC/DC, "Shoot to Thrill" şi "Hell's Bells", se arăta într-un raport din 2008 al grupului Reprieve.


Citește și: