Mirror publică un clip şocant, filmat în Coreea de Nord, intitulat „Călătoria spre iad”. În Yang Gang, în apropierea graniţei cu China, copiii stau să moară de foame pe marginea drumului, fără să fie băgaţi în seamă, în timp ce la numai câţiva metri soldaţii încarcă tone de orez în camioane. Imaginile au fost filmate pe ascuns de militanţii pentru drepturile omului din Coreea de Nord.

 

 

 

 

În lagărul Haesan, prizonierii îmbrăcaţi sumar sunt obligaţi să lucreze pământul, la temperaturi aproape de limita îngheţului. Alţii sunt puşi să care pietre sau lemne pentru repararea unui pod.

La un moment dat, un gardian îl observă pe militantul care filma în interiorul lagărului şi îndreaptă puşca spre acesta. Imediat, cameramanul opreşte filmarea şi se adăposteşte.

„Aceasta este Coreea de Nord cea reală, pe care liderul Kim Jong-un vrea ca lumea de afară să nu o vadă”, scriu jurnaliştii de la Mirror.

În cadrul călătoriei în ţara comunistă, jurnaliştii britanici au discutat cu localnici care le-au spus că au întâlnit chiar şi cazuri de canibalism. „Sunt oameni atât de lihniţi încât au ajuns la canibalism. Un bărbat a fost executat pentru că a mâncat jumătate dintr-un alt om, iar cealaltă jumătate a vândut-o tot spre consum. Oamenii trăiesc ca animalele în ţara asta. Să sperăm că lumea va fi şocată de aceste imagini şi va lua atitudine”, a declarat pastorul Kim Seung-Eun.

VEZI AICI CLIPUL CARE ARATĂ ADEVĂRATA COREEA DE NORD

 

LOTO 6 DIN 49, LOTO 5 DIN 40, JOKER şi NOROC. Numerele de la LOTO extrase duminică, 14 aprilie. Premiul cel mare la LOTO 6 DIN 49 nu a fost câştigat

Citește și: