Silviu Bănilă
56206 vizualizări 21 feb 2018

Gardianul Gary Grimm a declarat că nu ar fi supravieţuit infarctului dacă grupul de deţinuţi nu ar fi evadat din celulă, pentru a chema ajutoare.

Potrivit mirror.co.uk, Grimm îi păzea pe deţinuţi în interiorul unui tribunal din Texas, când i s-a făcut rău şi bărbaţii au observat că este inconştient.

Imaginile cu salvarea gardianului au devenit virale pe reţelele de socializare şi Grimm şi-a manifestat recunoştinţa faţă de deţinuţii care au lăsat diferenţele la o parte şi au sărit în ajutorul lui.

„În loc să mă imobilizeze şi să-mi ia arma, să mă omoare sau să mă ia ostatic şi să evadeze, aceştia m-au tratat ca pe o fiinţă umană”, a declarat gardianul în vârstă de 52 de ani.

Când deţinuţii au ieşit din celulă, au constatat că Grimm nu avea puls şi au chemat ajutoare. „Am emoţii. Dacă ar fi vrut să-mi facă rău, ar fi stat pur şi simplu, fără să facă nimic”, a mai spus bărbatul.

După infarctul pe care l-a suferit în incinta Tribunalului Districtului Parker County, Grimm - care a lucrat 20 de ani în închisorile şi tribunalele din Texas - s-a retras din activitate şi va fi operat.

De asemenea, prietenii gardianului au demarat o campanie de strângere de fonduri pentru a acoperi cheltuielile tratamentului acestuia. Comunitatea locală spune că Grimm a avut grijă de numeroşi copii adoptaţi şi îl supranumeşte „adevărata sare a pământului”.

Citește și: