Adriana Stanca
12786 vizualizări 30 iul 2014

O înregistrare publicată zilele acestea pe Internet arată cum un întreg cartier din Gaza este aplatizat de raidurile israeliene pe parcursul unei ore.

Filmuleţul apărut pe liveleak.com surprinde cele 60 de minute de bombardament şi exploziile puternice.

Potrivit unui purtător de cuvând al armatei israelinie, citat de The Mirror, 70 de ţinte au fost lovite în cursul nopţii. Pe de altă parte, locuitorii din Gaza spun că cel puţin 30 de persoane au murit în urma raidurilor care au distrus cartierul. De asemenea, 20 de case şi două moschei au fost complet distruse.

Israelienii au mai fost criticaţi recent din cauza unui alt clip apărut pe Internet. În filmuleţ se vede cum o clădire din Gaza este lovită în acoperiş de o rachetă de mici dimensiuni, iar cinci minute mai târziu, este bombardată şi distrusă complet. Este controversata tactică a „ciocănitului în acoperiş”.

Potrivit Washington Post, aceasta este metoda prin care armata israeliană îi avertizează pe civilii din Gaza că urmează să doboare un imobil. „Ciocănitul în acoperiş” ar trebui să le lase oamenilor timpul necesar pentru a ieşi din casă.

Iraelul susţine că este nevoit să bombardeze şi zonele în care trăiesc civili, pentru că, de multe ori, membrii mişcării islamiste Hamas îşi ascund acolo armamentul. Pentru a-i proteja însă pe oameni, înainte de a lansa rachetele, israelienii spun că fie telefonează, fie lovesc mai întâi clădirea în acoperiş, mai precizează sursa citată.

În total, aproximativ 1.100 de palestinieni şi 56 de israelieni au murit în urma bombardamentelor armatei din Israel în Fâşia Gaza care a început în urmă cu trei săptămâni.

Citește și: