Ionela SAMOILĂ
1193 vizualizări 29 feb 2012

Yahoo solicită Facebook plătirea unor taxe pentru brevetele pe care le foloseşte şi care îi aparţin, scrie Huffington Post.

Yahoo susţine că reţeaua de socializare foloseşte patente care includ mecanismele tehnice în reclame, setările de confidenţialitate, fluxul de ştiri şi serviciile sale de mesagerie, potrivit unei surse din interiorul companiei, citată de Reuters.

Reprezentanţii celor două companii s-au întâlnit luni şi au discutat despre un număr cuprins între 10 şi 20 patente. Cei de la Yahoo spun că nu vor ezita să acţioneze în instanţă Facebook, dacă reţeaua de socializare refuză un acord.

Alte companii au fost supuse deja acordului de licenţiere cu Yahoo şi ar fi nedrept ca Facebook să nu facă acelaşi lucru.

"Yahoo are responsabilitatea de a proteja drepturile intelectuale faţă de acţionarii săi, faţă de angajaţii săi şi faţă de restul persoanelor implicate", se arată într-un comunicat al companiei.

Pe de altă parte, reprezentanţii Facebook spun că nu au avut încă ocazia să evalueze cerinţele celor de la Yahoo.

Dacă Yahoo va da în judecată Facebook, aceasta ar fi prima mare bătălie legală între doi giganţi, pe tema drepturilor de licenţiere.

 

Citește și: