Silviu Bănilă
1284 vizualizări 14 oct 2018

Somalezul Yaqub Ahmed, în vârstă de 29 de ani, care se află acum într-un centru de detenţie pentru refugiaţi, a fost expulzat din Marea Britanie din cauza trecutului tenebros, scrie Daily Mirror.

Acesta a fost escortat pe Aeroportul Heathrow, cu destinaţia Turcia, dar pasagerii furioşi au intervenit şi autorităţile au abandonat transferul.

„Îl despart de familia lui”, a declarat unul dintre pasageri, filmând cu telefonul mobil întreaga scenă.

Un altul a exclamat: „Eşti liber, omule!”

Autorităţile l-au dat jos din aeronava Turkish Airlines, iar acesta le-a mulţumit pasagerilor, care au crezut că fac o faptă bună.

S-a descoperit însă că Ahmed a fost condamnat la NOUĂ ANI de închisoare pentru implicarea sa într-un viol în grup, comis asupra unei adolescente. Agresorul a violat-o pe tânăra respectivă alături de mai mulţi indivizi, în Londra.

Vecinii au auzit cum fata plângea şi au chemat poliţia. Toţi cei patru bărbaţi au negat acuzaţiile de viol, în ciuda existenţei probelor ADN.

Judecătorii i-au condamnat însă la câte nouă ani de închisoare. „Este greşit să urcaţi persoane deportate într-un avion de pasageri, deoarece se ajunge la asemenea proteste, din cauza lipsei informării corecte!”, a avertizat VRC (Victims Rights Campaign).

Citește și: