Raluca ION
1696 vizualizări 24 aug 2011

Doi bărbaţi au fost arestaţi pentru că intrau în legătură cu preoţi pe reţelele de socializare, îi filmau în timp ce făceau sex cu ei, iar apoi îi şantajau ca să nu facă publice înregistrările.

Aproximativ o sută de clerici au fost şantajaţi după ce au făcut sex virtual sau real cu cei doi bărbaţi, care le cereau apoi până la 10.000 de euro în schimbul tăcerii. Un preot le-a trimis chiar 7.000 de euro şi le-a povestit anchetatorilor că a reuşit să strângă aceşti bani de la credincioşii cărora le binecuvânta casele şi reducând cuantumul ajutoarelor pe care ar fi trebuit să le dea săracilor, scrie The Guardian.

Unul dintre cei doi arestaţi, Giuseppe Trementino, în vârstă de 30 de ani, a spus că a început să întreţină relaţii sexuale cu un preot după ce l-a întâlnit anul trecut, din întâmplare, pe când lucra la o companie de curierat. Preotul i-a dat regulat sume de bani lui Trementino, i-a cumpărat chiar şi o maşină, dar în cele din urmă l-a reclamat la poliţie.

În acest timp, Trementino spune că a fost contactat pe Facebook de un al doilea preot, care l-a invitat să petreacă trei zile cu el la un hotel din Roma, plătindu-i biletul de tren şi dându-i 300 de euro ca să cumpere cannabis, alcool şi prezervative. Bărbatul susţine că a început apoi să primească cereri pentru sesiuni erotice pe webcam din partea a zeci de preoţi.

"Primeam şi cinci cereri pe zi din toată Italia şi una chiar din Franţa. Am început să mă simt prins într-o reţea a perversiunilor", a spus bărbatul, acuzat alături de colegul său de cameră, Diego Maria Caggiano, în vârstă de 35 de ani.

Citește și: