Diana MARCU
65707 vizualizări 14 mai 2012

"Nu am mai vrut să urc pe scenă în Finală. Oamenii de acasă trebuiau să vadă ceva, iar mie nu-mi ieşise numărul la ultima repetiţie", mărturiseşte Cristian Gog, câştigătorul sezonului 2 al show-ului Românii au talent. "Eram tensionat. Am reuşit să mă adun, însă", rememorează mentalistul, pentru Gândul, orele de dinaintea momentului care avea să aducă România în stare de şoc.

Vineri, 11 mai, cu o oră şi şapte minute înainte de miezul nopţii, bărbatul de 31 de ani, avea "să învingă moartea" preţ de câteva secunde. Conectat la un aparat care măsoară impulsurile electrice ale inimii (EKG), el şi-a redus pulsul la zero sub privirile a două cadre medicale şi a 5 milioane de români care au urmărit show-ul de talente transmis de Pro TV.

Cristian Gog: Un singur om a mai încercat asta

A fost numărul lui, pe care un singur om l-a mai reuşit odată, în Germania, la un concurs dedicat mentaliştilor - Phenomenon. "Numărul magic", aşa cum l-a numit presa britanică, pentru că povestea românului a ajuns şi în The Sun, i-a adus lui Gog premiul de 120.000 de euro, faimă, fani şi detractori.

"În această seară voi risca totul. Îmi voi risca viaţa. Pentru acest act, am nevoie de ajutorul unui medic. Voi aduce în direct o provocare morţii", a spus mentalistul vineri noapte, fără a arăta ceva din tensiunea care-l stăpânea. La ultima repetiţie, cu câteva ore înainte, acelaşi număr nu-i ieşise.

"Au fost ore groaznice", povesteşte Cristian Gog pentru gândul. "Nu ştiam dacă îmi iese sau nu. Mai făcusem odată asta în faţa unor medici, dar atunci nu eram monitorizat EKG. Nu am vrut să mai urc pe scenă", îşi aminteşte bărbatul. "Dar am reuşit să mă adun".

Mai greu le-a fost cadrelor medicale pe care iluzionistul le-a adus pe scenă. Medicul şi asistenta, care nu se aflau în vreo relaţie contractuală cu producătorul variantei româneşti a show-ului de talente, au fost şi ei şocaţi de prestaţia concurentului din Cluj . "Nu poţi să-i acuzi de ceva. E perfect normal ca cine vede aşa ceva să fie şocat", explică pentru gândul Cristian Gog. "Ştiam şi că e posibil să aibă ezitări atunci când îi rog să nu intervină dacă sesizează ceva în neregulă cu bătăile inimii mele", povesteşte câştigătorul sezonului 2 de la Românii au talent.

Număr cu avertisment: "Urmează imagini şocante"

Susţine că şi-a ales numărul cu doar două zile înainte de finală. Iniţial s-ar fi gândit la altceva: la un număr de ruletă rusească, dar a aflat de la organizator că CNA-ul interzice o astfel de prestaţie. "Mă bucur acum că s-a întâmplat aşa. Mă gândisem la un număr de ruletă rusească, dar Pro TV-ul mi-a spus că aşa ceva nu este permis nici dacă s-ar marca momentul cu un avertisment pe ecran", spune Cristian Gog.

Mesajul lui Gog pentru public

Aşa că a ales un număr nou, cu încetinirea pulsului. Nemulţumit doar de atât, Cristian a ales să-l completeze cu un alt moment - cel al servietei închise cu un cifru, din care a scos foi de hârtie pe care erau scrise comentariile făcute de trio-ul de juraţi cu câteva secunde mai înainte. Speculaţiile n-au întârziat să apară nici în acest caz. A avut un asistent care l-a ajutat strecurându-i foile cu răspunsuri? S-ar fi înţeles Gog cu juraţii înainte de începerea show-ului, în culise?

"Nu aş fi împlinit ca entertainer dacă aş fi făcut aşa ceva", explică mentalistul pentru Gândul. "Dincolo de partea morală - sunt unii în domeniul meu care fac astfel de înţelegeri - , am criterii peste care nu trec şi nu voi trece niciodată. Vând iluzii, dar vreau să o fac elegant. Să fiu împlinit! Niciodată nu o să mă înţeleg cu cineva pentru un rezultat", declară Cristian Gog. "Mai sunt şi unii care spun că ceea ce fac sunt trucuri ieftine, iar pentru ei am un singur mesaj: eu ştiu că publicul ştie că nu e real ceea ce fac. Dacă aş susţine că tot ce fac e real, atunci le-aş jigni tuturor inteligenţa".

"Voi încerca să promovez domeniul ăsta cât mai mult pentru că fiecare are nevoie de puţină magie în viaţa lui, e frumos să fim şi noi copii, să credem în Moş Crăciun, să credem că există Superman. Eu asta vreau să transmit chiar dacă suntem oameni maturi", mai spune Cristian Gog, care promite că Românii au talent a fost doar începutul. "Nu o să mă opresc aici. Am nişte planuri mari în ceea ce priveşte magia la noi în ţară. Aş vrea ca oamenii să vină la spectacolele de iluzionism aşa cum merg acum la teatru. Să le redau sentimental de uimire. Să aibă acelaşi sentiment pe care îl au copiii atunci când văd un iepure ieşind din pălărie".

Citește și: