23 vizualizări 16 iun 2009
  • Reacţie dură a lui Vasile Blaga la ameninţările pesediştilor că vor părăsi sala Guvernului: miniştrii PSD vor fi demişi instant şi se va face „Guvernul Boc II”
  • Liderul PD-L a declarat la Interviurile Gândul că Emil Boc este varianta de rezervă a PD-L la Preşedinţie în cazul –destul de improbabil, după cum sugerează - în care Traian Băsescu nu va vrea să mai candideze

„Aş vrea să-l văd pe preşedinte că vine miercuri la şedinţa de Guvern, să văd cine pleacă (din sală, n.n.), că pleacă cu totul, vă garantez! Vor pleca cu totul, pentru că înseamnă că nu sunt solidari cu premierul. Cui nu-i convine, pleacă! Se numeşte Guvernul Boc, găseşte alţi 20 de miniştri şi se face Guvernul Boc II”.

Invitat marţi, la Interviurile Gândul, Vasile Blaga a radicalizat şi mai mult războiul din Coaliţie, declanşat luni de pesedişti: miniştrii social-democraţi care vor da curs recomandării lui Mircea Geoană de a părăsi sala în cazul apariţiei lui Traian Băsescu la şedinţele de Guvern, fie ea şi neanunţată, vor fi daţi afară din Guvern. Pe cât de dur e cu pesediştii, pe atât de îngăduitor este Blaga cu mezina preşedintelui.

El e convins că Elena Băsescu este un experiment fericit. E deranjat, e drept, de imaginea de „partid de slugi” a PD-L, dar nu se poate opri să o admire pe fiica preşedintelui pentru „curajul” a candida. Nu numai că n-a făcut niciun rău partidului, dar a şi ajutat PD-L, prin adunarea mandatelor, să bată PSD la euroalegeri. Cu toate astea, Blaga declară: „Dacă Elena Băsescu nu ar fi candidat, vă spun pentru prima dată, PD-L ar fi câştigat alegerile cu maxim un procent în faţa PSD”. Cât despre comparaţia pe care EBA a făcut-o între el şi câinele Vasile, ministrul, poreclit altă dată Buldogul, nu e supărat, pentru că e, într-adevăr, complet ataşat şi dedicat partidului.

Liderul democrat-liberal afirmă că ministrul Predoiu este cel care se opune numirii Maiei Teodoriu ca secretar de stat la Justiţie, iar, în ceea ce priveşte CEC, Blaga sugerează că Mircea Geoană vrea să se achite de o promisiune făcută unui potentat. PD-L îl consideră pe Băsescu drept candidatul partidului la prezidenţiale, dar, dacă şeful statului nu mai vrea încă un mandat, democrat-liberalii îl vor arunca pe Emil Boc în lupta pentru Cotroceni.

Citeşte în continuare:

Vasile Blaga:

„Dacă Elena Băsescu nu ar fi candidat, PD-L ar fi câştigat alegerile cu maxim un procent în faţa PSD”

„Cui nu-i convine, pleacă! Se numeşte Guvernul Boc, găseşte alţi 20 de miniştri, face Guvernul Boc II”

„Cererea lui Geoană de ieşire din CSAT nu a fost luată în considerare”. Vezi aici şi ce zice Blaga despre remaniere

Tot ce trebuie să ştiţi despre reabilitarea termică a blocului dvs. Răspunsurile ministrului

Boc, prezidenţiabilul PD-L “dacă Băsescu nu va candida”. Becali “nu şi-ar găsi locul” în PPE

Vezi aici varianta filmată a interviului

Citește și: