40 vizualizări 17 mai 2010

Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu creşte presiunea asupra Guvernului Boc şi a PD-L. Invitat, ieri dimineaţa, la Videochatul Gândul, Lăzăroiu a răspuns întrebărilor cititorilor. Una dintre ele se referea la asumarea răspunderii guvernanţilor în cazul unui eşec al măsurilor anticriză. Lăzăroiu a fost tranşant: "Dacă programul eşuează, primul ministru trebuie se demisioneze". Termenul de graţie acordat Guvernului Boc este 31 decembrie 2010, "dar calculele se pot efectua şi mai repede". Lăzăroiu a reproşat Cabinetului "o anumită stângăcie în comunicare şi o anumită stângăcie politică". Cu toate criticile aduse Executivului, consilierul prezidenţial a mers pe linia trasată de Traian Băsescu: Guvernul trebuie să rămână în funcţie şi alegerile anticipate au "probabilitate zero".

Deşi i-a îndemnat pe liderii PD-L să meargă iar la televiziuni, Lăzăroiu a anunţat că Băsescu îşi continuă boicotul. Motivul: "Există o ostilitate a patronilor celor două trusturi şi o agendă politică ascunsă. (...) La televiziuni, unii încearcă să instige la violenţă".

Nici pedeliştii care critică public guvernul nu au binecuvântarea Cotrocenilor. "Ar trebui să se cam termine cu corul plângăcioşilor. (...) Corul de lamentaţii trebuie să înceteze", a spus Sebastian Lăzăroiu ulterior, la Interviurile Gândul.

PD-L să strângă rândurile! "Ar trebui să se cam termine cu corul plângăcioşilor"

- Reproşaţi Guvernului Boc, la Videochatul Gândul, stângăcia în comunicare şi o anumită stângăcie politică. La ce vă referiţi?

- Au fost mai multe gafe de comunicare, spui azi ceva şi mâine altceva, laşi să se speculeze fără să intervii imediat şi să curmi orice speculaţie. Nu mi se pare atât de grav, deşi, într-o perioadă ca asta, contează. E mai important să existe competenţă şi există.

- "Stângăcie în comunicare" sunt şi criticile aduse de unii dintre liderii PD-L? Sever Voinescu a fost ultimul care a vorbit de slaba guvernare şi greşelile Executivului.

- E bine că în partid există diversitatea de opinii şi oamenii se pot exprima. Programul care urmează este dificil şi are nevoie de solidaritate politică maximă. Cred că ar trebui să se cam termine cu corul plângăcioşilor. Unora dintre oamenii ăştia le-aş da un stagiu în Executiv. Nu ştiu dacă ar fi o pedeapsă pentru ei sau pedeapsă pentru Executiv. Mulţi îşi imaginează că este foarte uşor să fii ministru într-o perioadă ca asta şi de aici tot corul ăsta de lamentaţii. Cred că ar trebui să înceteze.

- Le reproşaţi acestor oameni că îşi exprimă în public nemulţumirea faţă de guvern?

- Dacă au vreo soluţie, ceva foarte concret să propună, au posibilitatea s-o facă în partid, în Parlament, au o mulţime de canale pe care se pot exprima instituţionalizat şi, mai ales, constructiv. Aşa, să plângem toţi că e greu şi că oamenii ne înjură pentru ce le facem e uşor, ieşi la televizor şi te plângi.

- Plângăcioşii fac asta în beneficiul lor, personal, pentru a câştiga în imagine?.....(Citeşte mai departe în pagina următoare)

Citeşte şi:

Sebastian Lăzăroiu, la Videochatul Gândul: Dacă programul Executivului eşuează, premierul trebuie să demisioneze

Citește mai departe:

Citește și: