Marian SULTĂNOIU
38355 vizualizări 15 ian 2015

Fostul lider PSD, Marian Vanghelie, a declarat, ieri, pentru gândul, că, în perspectiva realizării noului proiect politic pe care îl construieşte împreună cu Mircea Geoană, a convins deja 25 de parlamentari PSD, din Bucureşti şi din ţară, să li se alăture.

„Până la 1 februarie, vom pune la punct prima etapă a proiectului nostru politic, alături de, cel puţin, 25 de parlamentari. Împreună constituim grupul de iniţiativă pentru înfiinţarea noului PSD, un partid de stânga puternic şi serios”. Asta pentru început, întrucât Vanghelie spune că, în momentul depunerii moţiunii de cenzură, anunţată de PNL, grupul parlamentarilor interesaţi de proiect va ajunge la 50-60. „Aceşti colegi ai noştri sunt foarte necesari pentru luarea unor decizii importante în Parlament. Vom vota moţiunea, ca să-l trimitem acasă pe Victor Ponta, din funcţia de premier. Pe noi ne interesează o guvernare stabilă în România, până în anul 2020, pe model german. Stânga cu dreapta, ca să nu mai fie scandaluri şi certuri; să fie o chestie serioasă”, a explicat fostul pesedist.

Vanghelie nu a dat nume din echipa de bază a aleşilor fidelizaţi, dar le apreciază ca fiind „nume sonore şi nume frumoase”. „Sunt convins că foarte mulţi parlamentari au ajuns la capătul răbdării. Nu mai suportă bătaia de joc care a existat la adresa lor. Şi mai cred că vor fi unii care, chiar dacă nu vor face pasul către noi de prima dată, vor vota moţiunea. Lumea s-a săturat. Nu aşa se conduce România, parlamentul şi partidul, prin a-ţi bate joc de oameni” s-a revoltat Vanghelie, care i-a atras atenţia lui Ponta să fie atent pe unde umblă.

„Zic să aibă grijă cum calcă şi pe unde calcă, că viaţa e complicată. Nu-s lucrurile chiar aşa cum crede dânsul. Păcat pentru ţara asta că a ajuns pe mâinile unor oameni fără experienţă, ca să nu zic altfel”, a conchis Marian Vanghelie.

Geoană: „Sunt principalul purtător de stindard social-democrat din România”

Mircea Geoană a confirmat, la rândul său, mult mai diplomat, că există la această oră „un număr extrem de important de oameni, din Parlament şi din afară, foarte interesaţi să suţină în mod explicit proiectul noului PSD”. „Există un grup de iniţiativă pentru noul PSD care lucrează la lansarea principiilor fondatoare şi a platformei politice în următoarele două săptămâni. Sunt absolut convins că un număr important dintre colegi şi colege din PSD şi din afară, vor fi alături de mine într-un proiect care să dea PSD şansa de a se transforma într-un partid modern, democratic şi competitiv, iar stângii româneşti şansa de a putea influenţa în mod decisiv proiectul de ţară pentru următorii ani. (...) Noul PSD este un proiect obligatoriu pentru stânga românească, şi este obligaţia mea de a continua să fiu principalul purtător de stindard social-democrat din România” a anunţat Geoană.

Fostul lider al PSD a declarat pentru gândul.info, că „organizarea unui congres la PSD este în mâna colegilor şi nu a lui Ponta şi a lui Dragnea”. „Dacă ei acceptă ca un congres să fie amânat sine die, după cum se vede, voi fi obligat să încep acest nou proiect. Dacă colegii îşi vor da seama că avem nevoie de un congres mai rapid, voi oferi proiectul colegilor din actualul PSD. Totul depinde de ei. Dacă se complac în actuala situaţie, voi fi obligat, ca ultimă soluţie, să încep un proiect politic nou.

Sunt, însă, convins că dragostea de partid va prevala în faţa unor interese obscure, care ţin la putere o conducere dictatorială” a precizat Geoană.

 

Citește și: