Andreea OFIŢERU
20424 vizualizări 7 sep 2014

Prezent la Interviurile Gândul, Neagu Djuvara anunţă că va merge la alegerile prezidenţiale din toamnă, adăugând că se mai sfătuieşte cu prietenii şi cu rudele pentru a şti cu cine să voteze

"Niciodată nu am dezertat de la datoria asta naţională de a vota", afirmă istoricul, care a trăit întreaga perioadă comunistă în afara ţării.

Neagu Djuvara afirmă că nu poate spune ce ar trebui să se schimbe pentru ca oamenii să iasă masiv la vot. „Însă nu găsesc niciun politician care să-mi fie prea simpatic. Poate unul singur, care nu e implicat destul – Mihai Răzvan Ungureanu, care a fost prim ministru un timp. El nu este simpatizat de populaţie. Simpatiile populare sunt în fond foarte independente de evaluarea reală. Pentru mine, Mihai Razvan Ungureanu este singurul bun român care ar merita să guverneze. Dacă l-aţi vota preşedinte pe moş Neagu Djuvara, a doua zi îl numeşte prim ministru pe Mihai Razvan", a afirmat istoricul.

L-ar vota pe etnicul german Iohannis? Răspunsul este "Da", pentru că "este un om cumsecade". "Când eram copil se vorbea aşa: sunt posibilităţi care se poate, şi posibilităţi care nu se poate. Asta este o posibilitate care se poate", adaugă el.

Plecat 45 de ani din România, istoricul Neagu Djuvara, cel care a acceptat cetăţenia franceză doar pentru a putea călători, afirmă, într-un interviu-eveniment pentru gândul, că "este o datorie absolută să votezi, ca să-ţi dai apoi cu părerea". Îl îngrijorează, însă, tineretul care a devenit "aşa de scârbit de ţară", încât capătă o bursă în străinătate, pleacă şi nu se mai întoarce. Vezi aici INTERVIUL INTEGRAL!

Klaus Iohannis, preşedintele PNL, va candida la alegerile prezidenţiale din partea ACL, formată în urma fuziunii dintre liberali şi democrat-liberalii conduşi de Vasile Blaga. Recent, Iohannis afirma că  este ”din alt film” în calitatea sa de candidat la prezidenţiale, acest lucru deranjându-i pe toţi ceilalţi aflaţi în cursă, deoarece le-a luat din procente, ajungând într-un an la 30% din opţiuni, iar în turul doi la egalitate cu Victor Ponta.

Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, la Braşov, că este nevoie ca după ce va câştiga prezidenţialele să aibă loc schimbarea Guvernului Ponta, pentru a avea ocazia de a-l propune ca prim-ministru pe Cătălin Predoiu, actualul prim-vicepreşedinte PDL.

 

Citește și: