41 vizualizări 1 apr 2010

Partea a treia, în rezumat:

Am luat un credit bancar de 3,3 milioane de euro. Am respectat toate procedurile. E tipul de credit pe care îl garantezi cu toate bunurile personale şi bunul dobândit.
A fost un credit prin care am achiziţionat un imobil. La vremea la care am făcut această achiziţie, piaţa imobiliară mergea foarte bine. Am crezut că voi putea să dezvolt o afacere imobiliară, să returnez creditul şi să am şi un profit. Între timp, a venit criza şi, anul trecut, am fost în imposibilitatea de a achita rata.
Nu ştiu ce rată am la credit. Eu mai mult las lucrurile astea pe seama soţului.
Nimeni nu e nebun să ia un credit atât de mare, decât dacă are în cap că poate să îl şi plătească. Banca e privată, nu e de la stat, nu e nicio problemă. Problema e că piaţa imobiliară fiind la pământ e dificil să reuşesc să mai desfăşor acea activitate. Încerc să vând din proprietăţi ca să pot să achit acest credit.
M-am păcălit cu acest credit. E încă un moment în care am spus că fiecare în viaţă trebuie să facă ceea ce se pricepe. E clar că eu la aşa ceva nu mă pricep. Probabil e ultima mea încercare de a face altceva decât politică.

CP: Dacă tot suntem la capitolul finanţe, vă propun să trecem şi la finanţele personale. Aveţi un credit bancar de 3,3 milioane de euro.
-Da, aşa este!

CP: Cum l-aţi obţinut, doamnă? E atât de greu în România să obţii şi zece mii de euro.
- Simplu. Asupra acestui credit s-au făcut toate controalele cu putinţă, inclusiv Banca Naţională a dat acum o săptămână concluzia raportului. Am respectat toate procedurile. E tipul de credit pe care îl garantezi cu toate bunurile personale şi bunul dobândit. A fost un credit prin care am achiziţionat un imobil. La vremea la care am făcut această achiziţie, piaţa imobiliară mergea foarte bine. Am crezut că voi putea să dezvolt o afacere imobiliară, să returnez creditul şi să am şi un profit. Între timp, a venit criza şi, anul trecut, am fost în imposibilitatea de a achita rata, nu a fost o rescadenţare a creditului. Creditul e până în 2012. Am fost în imposibilitate de a achita rata. Criza economică mă afectează şi pe mine

CP: Cât e rata la un astfel de credit?
- Nu ştiu exact. Nu poate fi decât rata legală.

CP: E greu de crezut că nu ştiţi. Eu mi-aş monitoriza atent cheltuielile.
- Da. Eu mai mult las lucrurile astea pe seama soţului. Preocuparea mea e aproape exclusiv pentru politică şi ceea ce fac la minister. E rata legală. Nu ştiu care e dobânda. Nimeni nu e nebun să ia un credit atât de mare, decât dacă are în cap că poate să îl şi plătească. Banca e privată, nu e de la stat, nu e nicio problemă. Problema e că piaţa imobiliară fiind la pământ e dificil să reuşesc să mai desfăşor acea activitate. Încerc să vând din proprietăţi ca să pot să achit acest credit.

CP: Deci, v-aţi cam păcăli cu acest credit.
- Da. E încă un moment în care am spus că fiecare în viaţă trebuie să facă ceea ce se pricepe. E clar că eu la aşa ceva nu mă pricep. Probabil e ultima mea încercare de a face altceva decât politică.

CP: Soţul dumneavoastră a apărut săptămâna trecută în nişte imagini din 2008 la o nuntă alături de un cetăţean care e căutat de poliţie.
- Unu: soţul meu nu e persoană publică. Doi: eu nu eram acolo. Trei: era nunta fetei artistului Marin Petrache Pechea, cu care soţul meu e prieten de mai bine de 20 de ani. Faptul că la nunta aceea erau diverse persoane, eu nu comentez, habar n-am cine sunt şi nu mă interesează, nu cred că aduce vreo culpă soţului meu, care se poate întâlni întâmplător cu tot felul de oameni.

CP: Dar dânsul nu ştia?
- Nu, nu ştia la vremea aceea şi înţeleg că persoana nici nu avea nicio problemă la vremea respectivă. Mi se poate întâmpla mie ca într-un context public, lângă mine, să se aşeze domnul Voicu, cum probabil s-a aşezat lângă mulţi oameni. Asta nu-i face pe oamenii aceia vinovaţi de ceva.

Citeşte şi

EXCLUSIV Elena Udrea, la Interviurile Gândul: Cine este adevăratul urmaş al lui Traian

Udrea, la Interviurile Gândul (2). "Vin tot felul de pile să le angajez la minister. De la oameni care mă aşteaptă la poartă, până la colegi"

Udrea, la Interviurile Gândul (4). "Eu sunt o persoană destul de credincioasă şi cred că numai Dumnezeu a putut face să câştigăm". Plus: informarea de la SRI în cazul Voicu

Udrea, la Interviurile Gândul (5). "Dictatura luminată înseamnă dictatura legii. E un stat care are nevoie să fie întărit"

Udrea, la Interviurile Gândul (6). "Singura autostradă care s-a construit i se datorează domnului Traian Băsescu. Ce-i cere lui Berceanu"

Elena Udrea la videochatul Gândul: Femeile au nevoie de mai mult respect, nu sunt pentru legalizarea prostituţiei

Citește și: