51 vizualizări 1 apr 2010

CP: Ieri, invocaţi divinitatea care a ferit ţara de PSD la putere.
- Da. Eu sunt o persoană destul de credincioasă şi cred că numai Dumnezeu a putut face ca, cu totă armata pe care o vedem cu toţii după ce reguli se ghida împotriva noastră şi a candidatului, am reuşit să câştigăm.

CP: Domnul Blaga, tot aici la Interviurile Gândul, ne-a dezvăluit că domnul Emil Boc, atunci când l-a refuzat în două rânduri pe domnul Voicu, a primit o informare de la SRI în care erau aduse la cunoştinţă aceste probleme ale domnului Voicu. De ce nu a denunţat atunci, public, înţelegerea cu PSD-ul? Dacă dumneavoastră îmi spuneţi acum că e bine că Dumnezeu ne-a ferit de PSD la putere, atunci PSD era la putere după episodul Voicu, PSD a rămas la putere.
- Eu nu ştiu ce informare era. Eu nu eram printre cei care au fost informaţi despre asta, dar ştiu ce a spus domnul Oprea când a refuzat să fie ministru. Că se fac presiuni asupra lui să pună mafia la doi şi-un sfert.

CP: Dumneavoastră, dacă eraţi în locul domnului Boc şi aflaţi ce se întâmplă, aţi fi dat afară PSD-ul de la guvernare sau nu?
- Nu spun nimic pentru că nu ştiu ce a primit domnul Boc.

CP: Nu trebuie să fim naivi şi să credem că SRI face informări în care spune că cineva e de neîncredere. Trebuie să aducă argumente. Eu v-am întrebat ipotetic. Dacă aţi fi fost în locul domnului Boc, aţi fi sacrificat guvernarea alături de PSD şi aţi fi scos PSD-ul de la putere?
- Nu. Nu arunci o guvernare în aer pentru că un om încalcă legea. Omul acela va fi anchetat, dar nu arunci o guvernare în aer.

CP: Dumneavoastră, acum, asta spuneţi. Vă referiţi la un partid întreg când invocaţi divinitatea.
- Nu. Eu spun că am avut norocul ca oamenii şi sistemul pe care îl coordona Voicu să nu ajungă la putere. Dacă se întâmpla lucrul acesta ne luam adio şi de la democraţie, şi de la lege, şi de la tot. În orice caz, dacă afli că un om dintr-un partid are probleme cu legea, conduce un sistem mafiot, laşi instituţiile statului să-şi facă datoria. Nu arunci o guvernare în aer. Oameni care mai sunt pe lângă lege sunt şi în alte partide.

RF: Aţi vorbit vreodată cu domnul Voicu?
- Niciodată. Nu. Nu cred. Dar se putea întâmpla să mă întâlnesc. Este senator, se presupunea că este un cetăţean respectabil. Se putea întâmpla lucrul acesta. Dar nu s-a întâmplat. Cred că nu.

CP: Judecătorii aceia sunt la fel de vinovaţi ca domnul Voicu?
- Nu am citit stenogramele, dar din ce am vzut prin ziare, sigur că sunt vinovaţi. Până la urmă, când există corupţie, sunt şi persoane care se lasă corupte. Deci, sunt vinovaţi.

CP: A încercat cineva, de când sunteţi oficial în statul român, să vă folosească într-o astfel de acţiune de trafic de influenţă?
-Niciodată.

CP: Nu v-a propus nimeni să luaţi şpagă?
- Niciodată. În funcţia de oficial al statului român, niciodată. Chiar am făcut o glumă. De când am anunţat că nu mai sunt de acord ca în ministerul meu să se mai plătească acte adiţionale, nu mai sunt de acord să primesc, să lucrez cu firme care vin să contracteze doar pentru a lua avansul şi apoi dispar, contestă licitaţia doar pentru a şantaja câştigătorii. Din acel moment, chiar cineva spunea că e tipul de măsură care mă va face foarte antipatică pentru cei care se simt afectaţi.

CP: Domnul Berceanu nu era de acord cu ce propuneaţi dumneavoastră.
- Eu dispun la ministerul meu. La ministerul domnului Berceanu dispune domnul Berceanu. Am dat un ordin de ministru prin care lucrurile acestea să se respecte. Nu a îndrăznit nimeni, de când sunt ministru, vreo combinaţie, vreo înţelegere.

Citeşte şi

EXCLUSIV Elena Udrea, la Interviurile Gândul: Cine este adevăratul urmaş al lui Traian

Udrea, la Interviurile Gândul (2). "Vin tot felul de pile să le angajez la minister. De la oameni care mă aşteaptă la poartă, până la colegi"

Udrea, la Interviurile Gândul (3). "Nu ştiu ce rată am la credit. Eu mai mult las lucrurile astea pe seama soţului. Încerc să vând din proprietăţi ca să pot să achit acest credit"

Udrea, la Interviurile Gândul (5). "Dictatura luminată înseamnă dictatura legii. E un stat care are nevoie să fie întărit"

Udrea, la Interviurile Gândul (6). "Singura autostradă care s-a construit i se datorează domnului Traian Băsescu. Ce-i cere lui Berceanu"

Elena Udrea la videochatul Gândul: Femeile au nevoie de mai mult respect, nu sunt pentru legalizarea prostituţiei

Citește și: