31896 vizualizări 3 mar 2014

IOANA PETRESCU, MINISTRUL FINANŢELOR. IOANA PETRESCU, consilier în fostul guvern Ponta, a fost numită de premierul Victor Ponta în funcţia de MINISTRU al FINANŢELOR, în noul guvern USD şi UDMR.

IOANA PETRESCU, MINISTRUL FINANŢELOR, a fost consilier de stat al primului-ministru, cercetător afiliat la American Enterprise Institute şi cadru universitar la Universitatea Maryland, SUA.

IOANA PETRESCU deţine un doctorat şi un masterat în economie de la Universitatea Harvard şi este licenţiată în economie şi matematică la Colegiul Wellesley.

"Am venit în România pentru un an pe un post de consilier de stat ca să îl ajut pe premier cu probleme economice, mai ales cu fiscalitatea, relaţia cu mediul de afaceri şi cu investiţiile", scrie IOANA PETRESCU pe blogul personal.

Printre domeniile de specialitate ale IOANEI PETRESCU se numără finanţele publice, economia ţărilor emergente şi în curs de dezvoltare, precum şi economia de securitate naţională.

IOANA PETRESCU a fost numită la începutul lunii septembrie a anului trecut consilier de stat în cadrul Cancelariei Primului-Ministru.

Consultaţi CV-ul Ioanei Petrescu, propusă de premierul Victor Ponta ministru al Finanţelor Publice

De la numirea în funcţia de consilier, IOANA PETRESCU a publicat mai multe articole pe tema evaziunii fiscale.

IOANA PETRESCU, MINISTRUL FINANŢELOR. Într-un material intitulat "Cumpăraţi-mi usturoiul, vă rog! Nu am vândut nimic azi!", consiliera premierului Ponta IOANA PETRESCU a povestit un incident la care a fost martoră, la scurt timp după ce s-a întors în România.

"Când am ieşit din magazin, am observat pe trotuar o mulţime de lume care vindea orice, de la haine la aparate de uz casnic, la mâncare. Mi-am făcut loc printre vânzătorii ambulanţi şi mă îndreptam spre o intersecţie când am auzit nişte plânsete în spatele meu. Când m-am întors, am văzut o bătrânică în genunchi pe trotuar, trăgând de mâini pe un tânăr. Când m-am apropiat, am observat că avea în mâini câteva bucăţi de usturoi pe care încerca să le pună în mâna tânărului şi îl ruga:

- Cumpăraţi-mi usturoiul, vă rog! Nu am vândut nimic azi! Vă rog eu mult de tot!", a scris ea în opinia publicată de Ziarul Financiar.

În opinia sa, astfel de situaţii pot fi evitate dacă "toţi contribuabilii să îşi plătească impozitul, să avem destui bani pentru a plăti pensii mai mari şi pentru a oferi servicii de calitate pensionarilor. Cumpără usturoiul, pentru că eşti om! Plăteşte impozitele, pentru că eşti cetăţean şi eşti de două ori om astfel!", scrie IOANA PETRESCU.

Reprezentanţii cabinetului IOANEI PETRESCU au precizat pentru gândul că momentan consiliera premierului Victor Ponta nu doreşte să facă declaraţii în legătură cu propunerea de a deveni ministru de Finanţe, însă va avea o intervenţie publică pe acest subiect în curând.

Citește și: