Cătălin Niţu
3548 vizualizări 6 sep 2019

Acestea sunt foarte similare între ele atunci când vine vorba despre design-ul exterior, însă hardware-ul intern este diferit. Nokia 7.2 pare să fie un dispozitiv poziţionat undeva în gama „mid-range premium”, în timp ce Nokia 6.2 este un simplu „mid-range” obişnuit.

Ambele dispozitive sunt construite în jurul unui display FullHD+, cu notch în formă de picătură de apă şi compatibil cu tehnologia HDR. Acestea beneficiază şi de aceeaşi baterie, cu capacitate de 3.500 mAh, cu încărcare prin USB Type-C şi sunt echipate cu jack de căşti, ceva ce întâlnim din ce în ce mai rar pe smartphone-urile noi.

Nokia 7.2 are la bază un chipset Snapdragon 660 şi va fi livrat în două configuraţii: 4+64 GB şi 6+64 GB. Compania pare să se fi concentrat mai mult decât până acum pe performanţa camerelor foto, modelul 7.2 fiind echipat cu un senzor principal de 48 megapixeli cu lentile ZEISS şi tehnologia Quad Pixel, rezultatul fiind fotografii la 12 megapixeli la calitate mai bună, în special în condiţii de iluminare scăzută. Camera beneficiază şi de un senzor de 8 megapixeli cu obiectiv ultra-wide, cât şi de un senzor de 5 megapixeli pentru calcularea adâncimii.

Spre deosebire de alte smartphone-uri care folosesc o cameră secundară pentru realizarea efectului „bokeh”, Nokia promite rezultate similare cu cele ale unui DSLR. Software-ul va adăuga „blur” atât pentru fundal, cât şi pentru elementele care sunt mai aproape de cameră, doar subiectul şi elementele apropiate de el fiind clare.

Nokia 7.2 va ajunge în magazine la finalul lunii septembrie, la un preţ de 300 euro pentru varianta 4+64 şi de 350 euro pentru cea cu 6 GB RAM şi 64 GB stocare. 

 

Citește și: