Gandul.info
Silviu Bănilă
58 vizualizări 28 nov 2017
Angajaţii au pauze „contorizate” la toaletă şi lucrează 55 de ore pe săptămână, cu precădere înaintea Crăciunului, scrie independent.co.uk, citând o investigaţie Sunday Mirror.
 
Fotografiile realizate de un reporter sub acoperire au surprins momentul în care unii angajaţi „adorm în picioare”, fiind nevoiţi să proceseze un colet la fiecare 30 de secunde.
 
Alan Selby, reporter al Sunday Mirror, a petrecut cinci săptămâni sub acoperire la un depozit Amazon.com din Essex şi a terminat ultima tură cu ocazia isteriei de shopping Black Friday.
 
Potrivit acestuia, mai mulţi angajaţi care nu au făcut faţă situaţiei au fost preluaţi de ambulanţe.
 
Reporterului i s-a spus că trebuie să ambaleze 120 de produse într-o singură oră şi norma ar putea creşte la 200 de produse. Angajaţii Amazon sunt plătiţi cu 8,20 lire sterline pe oră.
 
„Toată lumea suferă aici. Nu mai rezistam, dar a trebuit să merg înainte. O colegă a stat două zile în concediu medical, după ce şi-a distrus ligamentele de la genunchi”, a declarat un angajat Amazon, citat în ancheta jurnalistică.
 
Amazon susţine că angajaţii săi lucrează „într-un mediu sigur şi pozitiv, cu multe beneficii, încă din prima zi”. 
 
„Obiectivele sunt stabilite în funcţie de performanţele atinse de angajaţii noştri. Ei sunt evaluaţi un timp îndelungat, deoarece ştim că activităţile diverse pot avea un impact asupra aşteptărilor, în orice moment al zilei”, mai precizeaza cei de la Amazon. 
 

Citește și: