13 vizualizări 14 feb 2018

Directorii a şase agenţii majore de intelligence din Statele Unite au avertizat că cetăţenii americani nu ar trebui să folosească produse şi servicii realizate de giganţii tech din China, Huawei şi ZTE. Potrivit unui raport al CNBC, şefii serviciilor de informaţii au făcut recomandarea marţi, în timpul unui comitet din Senatul SUA. Grupul cuprinde oficiali din FBI, CIA ori NSA. 

În timpul discursului său, directorul FBI Chris Wray a transmis că Guvernul a fost „extrem de îngrijorat referitor la riscurile de a permite oricărei companii sau entitate care este deţinută de guvernele străine care nu împărtăşesc valorile noastre să ajungă în poziţii de putere în reţelele noastre de telecomunicaţii". Acesta a adăugat că o astfel de postură ar da altor state posibilitatea să falsifice ori să fure informaţii extrem de complicate, dar şi capacitatea de a derula activităţi de spionaj greu de detectat. 

Comunitatea de intelligence din SUA este un critic consacrat al Huawei, companie înfiinţată de un fost inginer al Armatei Eliberării din China şi descris de politicienii americani drept „o extensie efectivă a Guvernului chinez". Aceste suspiciuni au condusîn 2014 la o interdicţie pentru Huawei de a licita pentru contracte cu guvernul SUA. 

 

Citește și: