Emil Popescu - Mediafax
229 vizualizări 23 sep 2015

"Majoritatea lor sunt realizate de pe smartphone-uri şi tablete cu sistem de operare Android, de către locuitorii Capitalei", arată NETOPIA mobilPay, liderul plăţilor electronice şi mobile din România.

Din totalul tranzacţiilor mobile procesate de companie în primele opt luni ale anului, una din 5 a fost făcută de pe tablete, iar restul de pe telefoane smart.

"Mobilitatea este o nevoie tot mai evidentă pentru românii din mediul urban. Observăm cum, de la lună la lună, tot mai mulţi aleg să plătească de pe telefon. E rapid, simplu, totul se întâmplă în ritmul şi momentul ales de ei. Dacă acum câţiva ani, mobilul era viitorul, astăzi a început să fie prezentul. Iar cifrele sunt cel mai bun indicator. Peste 40% dintre cei care plătesc cu telefonul sunt utilizatori fideli, care o fac cu regularitate", a declarat Antonio Eram, CEO şi fondator NETOPIA mobilPay.

Peste 50% din plăţile mobile realizate în România sunt făcute de locuitorii Capitalei, următoarele oraşe în care se plăteşte frecvent de pe mobil fiind Cluj-Napoca şi Timişoara, fiecare cu un aport de până la 5%. În ceea ce priveşte suma medie cheltuită de pe telefon, acesta se ridică, în prezent, la 150 lei.

Referitor la dispozitivele mobile de pe care se realizează plăţile, cele mai folosite sunt device-urile care rulează Android, în proporţie de 60%, urmate de dispozitivele mobile cu sistem de operare iOS (35%) şi, pe ultimele locuri, de cele care rulează Windows Phone, Blackberry şi Firefox OS - (5%).

Românii folosesc, în general, reţelele WiFi de Internet pentru tranzacţii, doar 30% utilizând datele mobile pentru achiziţii.

Citește și: