Adrian POPA
449 vizualizări 8 apr 2015

Potrivit studiului, pentru 85% dintre consumatorii români este foarte important ca produsele lor să fie reparate cât mai repede, însă nu oriunde. Aproape 90% dintre români îşi doresc ca echipamentele defecte să fie reparate în unităţi de service autorizate, calitatea serviciilor oferite având prioritate în preferinţele acestora în raport cu preţul.

Potrivit legislaţiei în vigoare, o firmă de service are la dispoziţie 15 zile calendaristice pentru a repara un produs, spune Adrian Antohi, director general Depanero. Acesta susţine că în compania sa durata medie în care un produs stă în service este de sub 7 zile.

Cercetarea arată că, în prezent, consumatorii ştiu concret ce să facă atunci când se defectează un produs: 75% dintre ei verifică valabilitatea garanţiei produsului, iar aproape 57% dintre consumatori sună direct la firma de service oferită la garanţie.

Cercetarea a fost realizată în perioada 9 februarie – 4 martie, pe un eşantion de 1.000 de respondenţi din mediul urban, cu vârste cuprinse între 18 şi 65 de ani.

Citește și: