Ioana Nita
1799 vizualizări 5 mar 2018

După aproape cinci ani, el s-a angajat ca inginer dezvoltare software în cadrul gigantului american Microsoft. În 2005 a renunţat însă la statutul de angajat şi a pus bazele propriei companii de dezvoltare software specializată în furnizarea de soluţii software pentru outsourcing. Treptat, compania a început să îşi îndrepte atenţia către soluţii de automatizare, iar din 2012 a s-a axat pe soluţii de automatizare robotizată a proceselor.

Start-up-ul UiPath, specializat în dezvoltarea de soluţii pentru auto­matizarea proceselor in­terne ale unei companii cu aju­torul roboticii, a obţinut recent o finanţare de 120 milioane dolari care a pro­pul­sat compania la o evaluare de peste un miliard de dolari, conform portalului Techcrunch, care citează surse apropiate tranzacţiei.

„UiPath a luat o finanţare serie B de 120 de milioane de dolari, rundă care îi cata­pultea­ză evaluarea peste 1 miliard de dolari“, conform portalului. Astfel, UiPath a devenit pri­mul „unicorn“ al industriei locale de IT, fiind singurul start-up local de tehnologie care a reuşit să ajungă la o evaluare de un milion de do­lari în decurs de doar trei ani de la înfiinţare.

CITEŞTE CONTINUAREA PE ZIARUL FINANCIAR

Citește și: