Adrian Popa
2268 vizualizări 9 feb 2014

Compania Google a fost obligată de autorităţile din Franţa să publice pe prima pagină a motorului său de căutare un mesaj în care informează publicul în legătură cu amenda de 150.000 de euro primită în această ţară pentru încălcarea dreptului la intimitate al utilizatorilor.

Autoritatea franceză de protecţie a datelor, Commission Naţionale de l'Informatique et des Libertés, a stabilit în urma unei investigaţii ca Google a încălcat drepturile utilizatorilor prin noua sa politică de confidenţialitate.

Google a anunţat că va face apel la decizia autărităţilor. Gigantul serviciilor online are probleme similare şi în alte ţări din Europa precum Marea Britanie, Italia, Germania sau Olanda, unde se află sub investigaţii.

Comisia franceză care a condus această investigaţie a decis că Google nu le oferă utilizatorilor suficient control asupra informaţiilor personale.

Google a cerut unui tribunal francez să amâne publicarea mesajului pe pagina de deschidere deoarece acesta „îi afectează irecuperabil reputaţia”. Amânarea nu a fost aprobată, iar mesajul a fost afişat duminică, 9 februarie.

Citește și: