Silviu Bănilă
2003 vizualizări 8 iun 2015

„În primul rând, trebuie să acordăm o atenţie sporită SMS-urilor sau email-urilor care propun actualizarea unui program sau a unei aplicaţii, pentru care este necesară efectuarea unei plăţi, chiar dacă aceasta este una modică. De asemenea, trebuie să fim atenţi la datele stocate în memoria telefonului sau în cloud şi chiar să utilizăm un cod de blocare a terminalului”, a spus Dan Badea, care face parte din echipa ThePhoneGeeks a EuroGsm.

Potrivit acestuia, numerele de telefon, adresele de e-mail, codurile PIN pentru carduri bancare, parolele pentru sistemele de online banking sau cele pentru reţelele de socializare sunt principalele "victime" ale hackerilor.

Pentru a putea oferi telefonului o protecţie sporită împotriva atacurilor cibernetice, specialistul EuroGsm recomandă instalarea de programe antivirus pentru scanarea traficului de Internet, dar şi descărcarea aplicaţiilor din surse sigure.

Instalarea unei aplicaţii antivirus pe smartphone ajută în menţinerea securităţii datelor, iar oferta din Google Play Store este una foarte variată. Printre cele mai populare aplicaţii antivirus, care permit scanarea aplicaţiilor instalate sau a datelor de pe cardul de memorie, se numără AntiVirus Security, Avast, Bitdefender Antivirus Free, Eset Mobile Security & Antivirus, Avira Antivirus Security sau Kaspersky Internet Security.

Citește și: