Adrian POPA
1374 vizualizări 22 iul 2015

Astfel, cu ajutorul See First utilizatorii pot selecta paginile şi persoanele de la care doresc să primească mai multe informaţii în fluxul de ştiri. „Ştim că tu eşti singurul care ştie cu adevărat ce este important pentru tine şi de aceea dorim să îţi oferim noi modalităţi pentru a controla ceea ce vezi”, a spus Jacob Franz, product manager la Facebook.

În medie, de fiecare dată când o persoană intră pe Facebook, pe flux sunt 1.500 de actualizări (texte, imagini, videoclipuri) noi, apărute după ultima vizită pe reţeaua de socializare. În unele cazuri acest număr ajunge la 15.000. Dintre acestea, în acest moment Facebook selectează aproximativ 300 de actualizări pe care le afişează în fluxul de ştiri, ţinând cont de indicatori precum: clicurile date anterior, prietenii cu care utilizatorul interacţionează cel mai mult, ce elemente au mai multe Like-uri şi o mulţime de alţi factori.

Funcţia See First, cu ajutorul căreia poate fi creat un flux de ştiri personalizat în câteva minute, poate fi accesată pe web, dar şi în aplicaţiile pentru sistemele de operare mobile Android şi iOS.

Pe site-ul Facebook.com, pentru a personaliza fluxul se merge în dreptul secţiunii Newsfeed/Noutăţi şi se apasă pe butonul de setări din stânga. Apoi se apasă pe Edit preferences/Editează preferinţele. Acolo utilizatorul selectează paginile, persoanele şi grupurile (marcându-le cu See first/Vezi mai întâi; implicit este selectată opţiunea Following/Urmăreşti) de la care doreşte să primească actualizări. Astfel, un utilizator poate marca cu See first de exemplu 10 persoane sau pagini de la care doreşte să primească tot timpul actualizări.

În aplicaţia Facebook pentru Android activarea See first este mai dificilă, deoarece paginile, persoanele şi grupurile nu sunt deocamdată grupate într-un singur loc. Utilizatorul va trebui să meargă pe fiecare pagină, persoană sau grup în parte şi să schimbe opţiunea Following/Urmăreşte în See first/Vezi mai întâi.

În Facebook pentru iOS se merge la More/Mai mult, apoi Settings/Setări şi la News Feed Preferences/Preferinţe Noutăţi.

Citește și: