Adrian Popa
212 vizualizări 4 mai 2013

Potrivit mai multor surse, Apple lucrează la o versiune mai ieftină de iPhone, destinată pieţelor aflate în curs de dezvoltare. Terminalul va avea carcasă de plastic, ecran cu diagonala de 4 inci (10,16 centimetri), procesor Apple A6 şi va fi fabricat de companiile Foxconn (Hon Hai Precision Industry) si Pegatron.

Terminalul va fi lansat, potrivit publicaţiei taiwaneze Digitimes, în acelaşi timp cu iPhone 5S.

În primele luni, vor fi produse între 2,5 şi 3 milioane de iPhone-uri mai ieftine, care vor costa în jur de 350 de dolari, deoarece Apple doreşte să testeze reacţia pieţei. Compania este recunoscută ca un producător de produse premium.

Apple a fost nevoită să dezvolte un model de iPhone mai ieftin după ce a pierdut masiv cotă de piaţă în faţa Samsung şi a Android.

Într-un nou raport, firma de cercetare a pieţei Strategy Analytics arată că iPhone ar putea ajunge să aibă o cotă de piaţă globală pe segmentul de smartphone-uri mai mică de 10% în cel de-al treilea trimestru al acestui an.

În ultimele trei luni din 2012, iPhone avea o cotă de piaţă de 22%. Aceasta a scăzut la 18% în primul trimestru al acestui an, iar cel mai probabil declinul va continua în perioada aprilie - iunie, până la 12%, urmând ca în cel de-al treilea trimestru să fie de doar 9%.

 

Citește și: