Silviu Bănilă
3922 vizualizări 28 oct 2014

„Nu cumpăr produse sau servicii prin intermediul magazinelor online. Soţia mea se ocupă de asta”, a declarat Jack Ma, într-un interviu acordat Wall Street Journal. „Cumpărăm homari şi tot felul de lucruri”.

Jack Ma nu are o experienţă solidă în comerţul electronic, dar asta nu-l împiedică să gestioneze cu succes operaţiunile gigantului chinez Alibaba. În luna septembrie, Alibaba a fost listată la bursă, în urma unei oferte publice iniţiale record de 21,8 miliarde de dolari. Antreprenorul, care în trecut a fost profesor de engleză şi câştiga 20 de dolari pe oră, a ajuns cel mai bogat om din China, scrie money.cnn.com.

„Aţi obţinut în ultimele 90 de zile mai mulţi bani cu Alibaba decât a reuşit să câştige Amazon în ultimii 20 de ani”, a declarat jurnalistul Dennis Berman. „Este adevărat”, a răspuns Jack Ma, care susţine că este întotdeauna precaut şi face predicţii pe zece ani. Jack Ma a discutat despre eventualitatea unei colaborări cu Apple, precizând că este foarte interesat de un parteneriat între Alipay (compania sa de plăţi electronice) şi Apple Pay. CEO-ul Apple, Tim Cook, care a fost intervievat după Jack Ma, a declarat că nu exclude o colaborare cu Alipay.

 

Citește și: