Silviu Bănilă
124 vizualizări 29 oct 2014

Numărul celor care se conectează în fiecare zi la Facebook a crescut cu o cincime, la 864 milioane de utilizatori - mai mult decât populaţia Europei, estimată la 750 milioane de locuitori. La explozia de trafic a contribuit şi numărul tot mai mare al celor care se conectează la reţeaua de socializare de pe dispozitive mobile.

„Ne dorim în continuare să fim la dispoziţia comunităţii şi să investim în interconectarea ţărilor lumii, în următorii zece ani”, a declarat Mark Zuckerberg, fondatorul şi directorul executiv al Facebook.

James Gellert, directorul executiv al furnizorului de servicii de analiză Rapid Ratings International, a declarat că Facebook a dovedit că este o companie puternică. „Se remarcă în privinţa profitabilităţii, a structurii costurilor şi a managementului datoriilor. Facebook are rezerve cash sănătoase şi realizează achiziţii chibzuite, care încep să dea rezultate”, a spus Gellert.

Pe de altă parte, acţiunile Facebook au scăzut recent cu 9%, după ce David Wehner, directorul economic al companiei, a avertizat că, pe viitor, reţeaua socială va cheltui mai mulţi bani.

„Anul 2015 va fi unul de investiţii”, a declarat David Wehner. Investitorii sunt dezamăgiţi că Facebook nu a depăşit estimările de pe Wall Street. Rezultatele financiare ale reţelei sociale ar fi fost şi mai modeste, dacă s-ar fi luat în calcul şi pierderile WhatsApp, serviciul de mesagerie pe care Facebook l-a cumpărat cu 22 miliarde de dolari. WhatsApp a pierdut în T3 2014 circa 140 milioane de dolari, scrie telegraph.co.uk

Citește și: