Silviu Bănilă
39 vizualizări 26 oct 2014
Third Point, fondul speculativ al lui Daniel Loeb, nu a reuşit să determine Sony să divizeze 20% din business-ul său de divertisment, care include un studio şi o casă de producţie, pentru a-l face mai profitabil.
 
Sony a respins propunerea şi mai mulţi investitori s-au întors împotriva companiei. Chiar dacă interesele fondului Third Point la Sony s-au estompat, Loeb - cunoscut pentru stilul agresiv cu care încearcă să intimideze unele companii - a declarat în 2013 că fondul său deţine cea mai mare participaţie în cadrul producătorului tehnologic.
 
Joi, acţiunile Sony au scăzut cu 0,39%, până la 17,75 dolari, pe bursa din Tokyo. Luna trecută, Sony a anunţat că va înregistra o pierdere de 230 miliarde yeni (2,14 miliarde dolari) în anul fiscal încheiat la nivelul lunii martie - de patru ori mai mare decât estimările iniţiale. Sony a dat vina pe business-ul său cu telefoane mobile.
 
Compania şi-a redus cu 15% personalul global din fabricile care produc smartphone-uri (1.000 de locuri de muncă) şi nu plăteşte dividende pentru prima oară de la listarea acţiunilor sale la bursă, consemnată în 1958.
 
Sony şi-a redus estimările privind vânzările de smartphone-uri şi s-a declarat dezamagită de rezultatele dezamăgitoare înregistrate pe pieţele emergente, pe măsură ce încearcă să reziste în faţa unor rivali puternici, precum Samsung şi Apple.
 
Compania a decis să iasă de pe piaţa smartphone-urilor low end din China, respectiv America Centrală şi de Sud. Totodată, Sony va concedia câteva sute de angajaţi în China, din cauza scăderii vânzărilor, informează cotidianul nipon Yomiuri, citat de economictimes.indiatimes.com.

Citește și: